В новините
 
28.03.2024 23:13
Търсене
 
 
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
30.08.2010
Несебър отново е столица на меда
В съботния ден на площад „Месамбрия” в стария Несебър бе даден официалният старт на IX Международен фестивал на меда. Събитието откри главният инициатор –Кирил Киров. Приветствие и пожелание за силно и успешно представяне от името на кмета на града Николай Димитров отправи секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Президентът на Световната пчеларска организация „Апимондия” Жил Ратиа, който е в морския град специално заради първа първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство, не пропусна да уважи официалното откриване на фестивала. Той разказа накратко целта на своето посещение в Несебър и също приветства участниците. Г-н Ратиа специално поздрави пчеларите за начина, но който са подредили щандовете си и са представили производството си. Изпълненията на вокална група "Морски звездички" към Общински детски комплекс и на народния певец Данислав Кехайов поставиха финалния щрих на церемонията по откриването.
26.08.2010
Световният фолклор отново е в Бургас
С пъстроцветно дефиле на 11 фолклорни състава от 10 държави по централните бургаски улици, бе открито 38-мото издание на Международния фолклорен фестивал. За първи път в 45-годишната история на фестивала зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева издигна официално неговото знаме на сцената в Летния театър. Самият флаг беше внесен през централния вход на театъра под аплодисментите на пубиката. Силно аплодирани бяха и гостите от фолклорен ансамбъл „Тракия Пловдив”, които доказаха, че съвсем заслужено получават наградата „Нестинарка” - за цялостен принос в развитието и популяризирането на българския танцов и песенен фолклор в страната и чужбина. В следващите дни на фестивала жителите и гостите на Бургас могат да се насладят на песните и танците на фолклорни състави от Башкортостан, Босна и Херцеговина, Грузия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Турция и Япония, както в Летния театър от 20.00 ч., така и на откритата сцена пред Общината от 19.00 ч.
22.08.2010
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ТРЪГНАХА ОТ ЦАРЕВО С МУЗИКА И ОГЪН
С огън, музика и танц беше вдигната завесата на петия младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” на 21 август. Небето над град Царево се обагри от уникалното огнено шоу, а аплодисментите на публиката сложиха началото на една десетдневка, която ще бъде изпълнена с много изкуство, театър, музика и танц – чак до 29 август, когато е и официалното закриване на фестивала, отново в град Царево. Официалната церемония по откриването бешепочетена от вицеконсула на Руската федерация във Варна Владимир Чертков, който сам призна, че остава без думи пред таланта на децата, дошли от цяла България, Франция и Русия да радват жителите и гостите по Южното ни Черноморие. От сцената поздравленията си към участниците и жителите на общината отправи и кметът на Царево Петко Арнаудов.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |