В новините
 
28.03.2024 16:29
Култура и изкуство
 
 
12.10.2009
ПИАНО ПАДНА ДО ОРЛИН ГОРАНОВ НА ЗЛАТЕН КЕСТЕН 2009
Пианото на композитора Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009” в Петрич. Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от „Би Джийс”. По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си. Около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”. Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” - Благоевград. Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект. „На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се попзвездата преди да обяви второто си изпълнение. Орлин, а и останалите участници и организаторите не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър мюзик”.
12.10.2009
Представиха Бургас във френското списание „Revue periodique”
Френското списание за култура и литература „Revue periodique” посвети на Бургас юбилейния си 50-ти брой, чието издаване съвпада и с 10-годишния юбилей на изданието. По този повод неговият редактор Тончо Карабулков гостува през юли в града и се срещна с Йорданка Ананиева - заместник-кмет по култура и образование. Още тогава той сподели своите добри впечатления от богатата културна програма на община Бургас. Тончо Карабулков е поместил в списанието авторска статия за Пясъчния фестивал, като снимки на две от скулптурите са намерили място върху кориците му. Създателите на списанието - известната българска интелектуалка Юлия Кръстева и Тончо Карабулков, получиха от кмета на Бургас Димитър Николов специални поздрави за юбилея. По тяхна инициатива през 2004 г. в Париж е открит Български културно-информационен център.
09.10.2009
Най-влиятелната книга след Библията е вече на българския пазар
Най-после на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |