В новините
 
24.04.2024 05:52
Търсене
 
 
17.02.2011
ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ
by Недялко Йорданов on Wednesday, February 16, 2011 at 12:16am Уважаеми господин Борисов, Тъй като само преди две години бяхме приятели, посещавахте мои концерти, слушахте в колата си дисковете с моите песни, дори играхме веднъж, в една студена бургаска зима, тенис на вързано в 12 часа в полунощ, и най-вече - съгласихте се с моето отворено писмо до Вас за вредността на проекта Бургас-Александруполос - не мога да си позволя да ви мразя или осъждам. Но и не мога да си изкривя душата и да Ви се подмазвам или да премълча, това, което се натрупа у мене именно през последните две години. Ще се опитам да бъда обективен и принципен, доколкото е възможно това, при създалите се кошмарни обстоятелства около взрива пред и в редакцията на вестник “Ретро”, в който работя. Казвам вестник “Ретро”, защото в тази сграда, чийто наемател е моят син Недялко Недялков, се помещава редакцията на този вестник, освен издателство “Милениум” и вестник “Галерия”. На 10 февруари беше извършен убийствен взрив, който помля половината първи етаж на сградата. Всред отломките от мебели, врати, прозорци и разрушено стълбище, аз потърсих момчето си, а то вече беше викано в полицията да дава показания и това продължава четвърти ден подред.
16.09.2010
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи
Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.
12.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010
На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда. В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия на съд.
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
16.09.2009
Бургаска фирма за мебели - ексклузивен партньор на ТЕХНОМАРКЕТ в Бранша
Мебели от Ритони Дизайн - още една причина да посетите веригата магазини Техномаркет Ритони дизайн е екслузивен партньор на веригата магазини Техномаркет на българския пазар на Мебели. Веригата хипермаркети Техномаркет- направи своя ексклузивен избор за партньор в лицето на компанията за търговия с мебели Ритони Дизайн и освен толкова много техника, вече предлага и мебели. Целта на това сътрудничество е изцяло в услуга на клиента, за който обзавеждането на дома ще става по-лесно, бързо и приятно. Ритони Дизайн е част от “К енд Б Груп” - Бургаска компания е с над 10-годишна история в областта на търговията и има свои представителни търговски обекти в цяла България. “Все по-широкото търсене на екзотични и стилни решения за интериора ни даде увереност да продължим развитието на веригата, вече и на територията на Техномаркет. Убедени сме, че интересът към подобен тип Мебелище бъде много голям” споделят собствениците на марката Ритони Дизайн..
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |