В новините
 
29.03.2024 01:50
Търсене
 
 
24.11.2010
Старт на автоматистрала Хемус
Изменение и допълнение на решение по ОВОС на министъра на околната среда и водите № 166-14/1996 г. , разгледа днес Висшият експертен екологичен съвет към Миниситреството на околната среда и водите, с което бе одобрена реализацията на проекта АМ “Хемус” от км 0+000 до км 8+500, включително прилежащите пътни възли и отклонения. Заседанието беше ръководено от председателя на съвета – зам.-министър Евдокия Манева, в разискванията от страна на неправителствения сектор участваха проф. д-р Мария Златева, председател на Федерация „Интереко 21” и Дончо Иванов – председател на гражданско сдружение „Хармония” и Коалиция за устойчиво развитие. Възложител на инвестиционното предложение е Агенция „Пътна инфраструктура”, до момента частично са извършени строителни работи по насипите, почистване на хумуса, полагане на пътната основа и малките съоръжения.
08.07.2010
ЗАПОЧНАХА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗОНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП-БУРГАС
Проектът има многофункционална роля по отношение подобряване на градската среда чрез отворяне към морето. Проектира се обединяваща визия за територията между пристанището, ж.п. гарата и Приморския парк на площ от около 600 000 кв.м.
Анкета СУПЕР БУРГАС
Предвижда се осигуряване на свободен достъп в зоната от черноморския фар до ЖП и автогара. Предстои изграждане на комплексен интермодален терминал (в една точка събрани всички видове транспорт - мобилен, железопътен и морски). „Отварянето” на трите пространства /Морска,ЖП и Автогара/ ще предостави нови възможности: ● развитие на морския туризъм ● увеличаване на туристическия поток чрез привличане на посетители за круизен туризъм, ● увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите за граждани и гости на Бургас, ● бизнес услуги на територията на трите гари, като митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни, ● изграждане на инфраструктура, подпомагаща развитието на туризма, ● хармонично и балансирано развитие и взаимодействие между пристанищните райони и градските зони; ● опазване околната среда. За изграждане и опериране на зоната през 2009 г. е учредено акционерно дружество, което включва като акционери „Български държавни железници" ЕАД, Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура", „Пристанище Бургас" ЕАД, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" и Община Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |