В новините
 
28.03.2024 11:24
Търсене
 
 
14.12.2010
Новият избирателен кодекс Централизация и потискане на Демокрацията.
За пореден път, правителство нарушава принципите и предизборните обещания, с които е получило доверието на Суверена на нашата държава – народа. Преди година и половина сегашните управляващи убеждаваха всички нас в ценностите на децентрализацията, („Гарантирано от ГЕРБ”), но както често се случва в последно време гаранцията не е това което очакваш, а винаги има малка скрита уловка, написана с малки буквички в някое ъгълче на страницата. Сякаш привикнахме да ни бъдат намалявани периодично гражданските права, да ни ограничават свободата и да ни отнемат правото на представителна демокрация, без да кажем нищо, без да се възпротивим. Продължаваме да даваме възможност да се прокарва тенденцията и опитите тотално да бъде обхваната цялата държава от една партия и да се ограничи, както участието на по-малките политически формирования, така и на гражданското общество в управлението на страната и в защита на интересите на общността. С кодекса се прави опит да се ограничи правото ни да избираме най-близкия ни управник – нашият кмет. Защото колкото и голяма тежест и обединителна сила да има Народното събрание и колкото голяма представителност да има бащата на нацията Президента, именно кметът е човека от народа, към който може да се обърнеш най-лесно, който може да защитава твоите интереси и на по-високо ниво. Кметът е човека, който решава нашите местни и ежедневни проблеми. Това са проблемите които ни съпътстват най-често и ни засягат най-пряко. Кметът е един от нас. Новият изборен кодекс е просто един стар похват за подмяна на вота и опит за служебна победа на изборите догодина. Кодифицира се желанието на едни управляващи да останат на всяка цена във властта, с цената на всичко.
17.11.2010
Международен ден на студентите - 17 Ноември
Международният ден на студентите се отбелязва ежегодно от 1941 г. на 17 ноември. Датата е избрана през 1941 г., когато в Лондон е извършено първото честване в знак на почит към смъртта на чешкия студент Ян Оплетал и други осем студенти през 1937 г. На тази дата хитлеристки части в окупираната Чехословакия атакуват протестиращи студенти от университета на Прага. Жертва става девет студенти, а други 1200 са изпратени в концентрационни лагери. На същата дата студенти от Политехниката на Атина започват протест срещу военната хунта през 1973 г. Техният протест е смазан, а армията влиза с танкове в университета. В чест на този протест денят е официален празник в Гърция и се отбелязва като Ден на гръцките студенти. Пак на тази дата през 1989 г. отбелязването на деня с демонстрация в Прага дава началото на Нежната революция. Ето защо денят се чества в Чехия и Словакия и като Ден на борбата за свобода и демокрация.
25.10.2010
Днес е последният концерт в България на рок легендите SCORPIONS
рок величията Scorpions ще разтърсят столичната зала Фестивална по покана на АРТ БГ. Шоуто на Scorpions у нас е включено в голямото им световно турне Get Your Sting and Blackout World Tour 2010/2011, с което немските рок легенди се сбогуват със своите фенове и ще преустановят своята концертна дейност. Грандиозната обиколка на Scorpions, продължаваща цели две години, ще премине през Германия, Швейцария, Франция, САЩ, Канада, Бразилия , Мексико и много други дестинации, към които предстои да бъдат добавяни и нови дати. Прощалният концерт на легендарните музиканти от „Scorpions” ще започне от 19 часа на стадион „Академик-Плиска“, съобщиха организаторите на концерта. Музикантите ще свирят за четвърти и последен път в България, защото сегашното им турне е прощално и след него групата прекратява участията си. Вчера се състоя и пресконференция на музикантите от „Scorpions”. Последният концерт на Scorpions, трябваше да се състои на 9 октомври, но бе отложен за днес заради влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |