В новините
 
16.04.2024 20:13
Търсене
 
 
08.02.2011
Патриотите започнаха от Бургас кампанията си за местния вот
АТАКА ще води самостоятелна битка в предстоящия местен вот." Това заяви лидерът на националистите в Бургас, където в събота се проведе работна среща с актива. Припомняме, че Сидеров стана депутат от Бургас и от този град винаги са идвали най-високите проценти на доверие за патриотите. "АТАКА няма да играе в коалиции. Излизаме с наши кандидат-кметове и с наши общински листи, за да участваме реално в управлението", заяви националистът на изпълнилите залата активисти, които бяха изненадани от появата на лидера си. Патриотът припомни, че в 41-вия парламент АТАКА е в позиция на подкрепяща управлението на ГЕРБ, но не участва в изпълнителната власт. "Подкрепата беше нужна, за да се отстранят основните играчи в политиката - ДПС и БСП. С усилията на АТАКА попречихме на ДПС да реже парчета от баницата и да ги поднася, отбеляза националистът.
07.02.2011
НДСВ Бургас готови за избори
В зала „Амфибия” на хотел „Аква” – гр.Бургас, се проведе Областен съвет на НДСВ Бургас. Актива на партията обсъди предстоящите избори за местна власт и за президент на страната. Общинските структури докладваха, политическата обстановка в общините и представиха предложенията си за явяване на местните избори. Повечето от общинските организации са готови за самостоятелното явяване на Местни избори 2011. Някои от организациите предпочитат явяването в коалиции. Предложиха се коалиции, алтернативи на сегашното управление на страната. Обсъдиха се варианти за явяване на Президентски избори, обсъдиха се и евентуалните кандидати. Почти с единодушие се прие кандидати за кметове и първите имена от листите да се обявят след представянето на кандидата за президент на НДСВ. Номинацията на партията за президент ще се направи от Националния съвет, през пролетта.
17.11.2010
Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015
Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.
13.10.2010
БЪЛГАРИ И НОРВЕЖЦИ ЗА ПО-УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК „СТРАНДЖА”
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, на 14 и 15 октомври 2010 в хотел „Атаген” в Бургас ще се проведе семинар не тема „Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк „Странджа”. В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа – Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите – Бургас, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.
05.10.2010
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване
Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.
26.09.2010
Семинар в странджанското село Бръшлян, за утвръждаване на марката Странджа
На 27 и 28 септември 2010 г. в странджанското село Бръшлян, Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекцията на природен парк „Странджа” организира семинар на тема: „Устойчиво местно развитие и развитие на Регионална марка „Странджа”. Интересът от страна на местните хора е много голям – в семинара ще вземат участие над 50 човека от 15 населени места в природен парк „Странджа – това са предимно собственици на къщи за гости, сертифицирани с регионалната марка „Странджа”, туристически водачи, производители на манов мед и други местни предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси. Основен лектор ще е г-н Бьорн Арне Нес от норвежкия Директорат за управление на природата, партньор на БФБ в реализирането на Проекта. Лектори ще бъдат още представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, юристи, експерти в областта на екологията и устойчивото развитие.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |