В новините
 
28.03.2024 18:21
Политика
 
 
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
23.06.2009
Инициативен комитет подкрепи мажоритарната кандидатура на Любoмир Пантелеев, Бургас
Инициативен комитет от изтъкнати личности в областта на науката, културата, образованието и бизнеса в подкрепа на мажоритарната кандидатура на Любомир Пантелеев за народен представител от Втори Бургаски избирателен район бе създаден вчера. В Инициативния комитет се включиха Недялко Йорданов, акад. Никола Съботинов, проф. Иван Маразов, Антон Дончев, проф. Иван Добревски, Нешка Робева, Виолета Гиндева, Тончо Русев, Стоян Попов, проф. Галя Христозова, Валери Еличов, Георги Делчев, д-р Валя Маразова, Валентина Николова, Тодор Пройков, Петко Арнаудов, Иван Иванов, Лиляна Димова, Стефан Бонев, Георги Димитров, Златка и Ирина Ставреви, Иван Захариев, Енчо Рачев, Райна Рачева, кап. Манол Манолов, доц. Иван Ганев, доц. Маруся Любчева, Димитър Шишманов, Коста Папазов, Ненко Токмакчиев, Пеньо Костадинов, Йордан Маринов, Любомир Добрев, Галя Петкова и други.
20.06.2009
Публичните инвестиции ще осмислят частните вложения
Частният сектор постави остро въпроса за развитието на публичната инфраструктура. Особено отчетливо това се вижда в Бургас. Това каза Пламен Орешарски на среща с представители на Строителната камара в града. Публичните инвестиции ще осмислят и ще направят по-възвръщаеми частните вложения. На тази база ще можем да се върнем към целта, която следваме последните 4 години – ускорено социално-икономическо развитие и повишаване на доходите, увери финансовият министър. Това и направихме, предприемайки мерки срещу кризата, каза той. Намаляваме всички други разходи за сметка на капиталовите. Той припомни, че в последните 4 години в бургаския регион бяха инвестирани няколкостотин милиона лева. Допълнителни възможности се откриха през последната година, когато се отвориха и оперативните програми – каза още Орешарски. Само по регионалната оперативна програма в областта са контрактувани проекти на стойност около 35 млн. лв. Министърът допълни, че допълнително насочените средства от превишението на приходите над разходите за общините от Бургаска област само за миналата година са над 5 млн. лв.
20.06.2009
Йордан ЦОНЕВ, мажоритарен кандидат - депутат: Разделих се с горделивостта. Бургазлии, искам да бъда вашият силен глас в парламента
В тази кампания ще има много удари под кръста. Няма да отвърна на никого. Но ще отстоявам правото на ДПС като инструмент за реализация на българските турци, какъвто са всички останали партии. Всеки има право на своя вот и на своя протест. Знам че, Бог има спасителен план за всеки човек и за цялото човечество. Бог ни прати сегашната икономическа криза, за да събори нещо старо, нередно и гнило. И да ни помогне да се роди нещо ново, истинско и справедливо. Тези избори също са изпитание. За национално-отговорното ни мислене. За държавническото ни поведение. За честността ни пред хората. И за устойчивостта ни като общество, което трябва да преодолее различията и враждите. За да се изправи един ден в Европа единно и силно. Вярвам в това, както вярвам в Бог.
19.06.2009
Атака срещу ГЕРБ? Основният публичен сблъсък в Бургаския многомандатен район ще бъде между първите петима в листите на двете партии
Без да подценяваме подготовката на ДПС за решаващия вот на 5 юли, тук на повърхността излиза само битката между националистите и представителите на Бойко Борисов. Те вече излязоха пред медиите, докато хората на Доган стоят в сянка в очакване на решаващия ден и едва ли ще дръзнат да дават пресконференции. Още повече, че с отпадането на Несрин Узун и Фатме Илияз новите попълнения на Доган могат да имат сериозни неприятности, ако им бъдат задавани въпроси. Вече се носи мълвата, че Узун и Илияз са били елиминирани заради дълбоки различия с Доган по усвояването на пари от важен инфраструктурен обект на наша територия. Срещу тях самите обаче вътрешните им врагове също имали компромати. Засега се пазело крехко равновесие, което трябвало да се задържи без резки движения между двата лагера. Само мажоритарният им кандидат Йордан Цонев се е заредил като за война и води истинска кампания да стане първи сред личностите, за да докаже на Доган, че Бургас го обича.
14.06.2009
Топлофикация Бургас опрощава лихвите на своите длъжници
Ръководството на Топлофикация Бургас ще опрости лихвите на своите клиенти с просрочени задължения, ако те заплатят изцяло и наведнъж задълженията си в срок от 17.06.2009 до 17.07.2009 година. На всички абонати със започната съдебна процедура, заплатили изцяло и наведнъж задълженията си в същия срок, включително присъдените от съда вземания /съдебна такса, главница, лихви към датата на започване на съдебното дело/ дружеството няма да събира законната лихва, начислявана до окончателното изплащане на задължението. Клиентите на бургаската топлофикация могат да се възползват от инициативата на дружеството на касите в ж.к. Славейков, ж.к. Лазур и ж.к. Изгрев. Приспаданията няма да се извършват на касите на Български пощи или плащания по банков път. Топлофикация Бургас прави този жест за своите абонати за пореден път, с което да покаже своето обществено отговорно отношение към близо 10 000 абоната с 2 и повече неплатени сметки. В последните години дружеството води активна социална политика и не остава безучастно към финансовите проблеми на своите клиенти, предизвикани от икономическата криза. Ръководството на фирмата подканя абонатите си да се възползват от този шанс, тъй като едва ли за в бъдеще дружеството ще бъде в състояние да компенсира подобни финанови загуби.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |