В новините
 
26.10.2020 08:02
Търсене
 
 
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
10.07.2009
ЛИДЕР прави капан на кмета на Карнобат
Настоящата публикация е предоставена учтиво от редакцията на
бургаския седмичник в-к Десант по наша молба, предизвикана от желанието ни да предоставим и ДРУГАТА страна в медиен двубой, който не бихме могли да окачествим като джентълменски. Материалът представлява журналистическо разследване на нашата приятелка Катя Касабова и авторските права са собственост на гореспоменатота издание Местният координатор Антон Панайотов, който изчезна с пари от общинската каса и беше разследван за покупка на гласове, си отмъсти на кмета с долнопробна постановка Катя Касабова. Възможно ли е кметът на Карнобат Георги Димитров да пребие две деца, ден преди изборите – между 5 и 5,15 часа на разсъмване, пред вратите на самата община? Само защото ги видял да лепят плакати? И защото беше оповестено в прссъобщение да „сипе с нечленоразделна реч поредица вулгарни ругатни, закани и обиди, да ги бута, дърпа и удря... докато ги малтретира да крещи с пълно гърло: ти мен познаваш ли ме бе, аз съм кмета на Карнобат!“, а след като „децата успели да се изтръгнат от ръцете на насилника, собственоръчно да накъса плакатите и с нокти лично да изстърже налепеното по стената“? .....
14.06.2009
Работник загина в Мина “Черно Море”
Работник на 55 г. загина трагично в Мина „Черно Море” край Бургас. Трагичният инцидент е станал в петък около обяд. Стоян Русев Димитров е паднал във вертикална шахта, през която се спускат хора и материали в рудника. Шахтата е с дълбочина 270 м под земята. Димитров е отворил предпазната врата, без да забележи, че клетката не е била дошла на това ниво. Работникът е бутнал метален вагон, след което сам е политнал в празното пространство. Трагедията е била забелязана в последния момент от 2-ма миньори в близост, както и от служителка на охранителните камери. За съжаление никой не е успял да реагира, за да предотврати нещастието. Стоян Димитров е със общ трудов стаж от 33 г., от които 18 г. в мината. Действията, които са довели до инцидента са били извършвани от него милиони пъти и единственото обяснение е невнимание и недопустима разсеяност. Ръководството веднага е алармирало специализираните органи – МВР и Инспекцията за безопасност на труда, които са направили оглед на място и са разпитали свидетелите. В следствие големите щети, причинени от пропадането на товарния вагон, вертикалната шахта е частично разрушена и неизползваема, което е предизвикало извеждането на останалите миньори под земята аварийно през странична шахта. По една щастлива случайност няма други пострадали, тъй като падащият в 270 метровата пропаст няколкотонен вагон е заседнал във вертикалната шахта и не е стигнал до последното ниво, където е имало хора. От години в Мина „Черно Море” не е имало подобен тежък производствен инцидент.
04.06.2009
Полицейска хроника на характерните престъпления
На 02.06.т.г. около 14.15 ч. в Районно управление на МВР - Несебър е получено съобщение от 20 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 01.06.т.г. около 02.00 ч., вървейкина по улицата пред х-л «Тиа Мария», е застигнат от трима непознати мъже, единия от които след удар с лакът в устата, го съборил на земята и му отнел портфейла със сумата от около 50-60 лв., лични документи и дигитален фотоапарат. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Несебър. На 02.06.т.г. около 22.40 часа в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение за инцидент на ул. «Шейново» № 32 - констатирано е, че на адреса в безпомощно състояние, с разкъсно-контузна рана в областта на главата, се намира 58 годишен бургазлия. Пострадалият е отведен в Шокова зала за получаване на медицинска помощ. След проведен разговор с потърпевшия е установено, че около 22.00 ч. на същата дата, след разходка в Приморския парк, 58 годишния бургазлия се е отправил за дома си, като във входа е пресрещнат от непознат мъж, след нанасянето на няколко удари в областта на главата, му е отнел горницата на спортния екип заедно с мобилен телефон, намиращ се в джоба й. Работата по установяване самоличността на извършителя на грабежа продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |