В новините
 
28.03.2024 12:49
Търсене
 
 
14.02.2011
Бургас: Климент Атанасов - в изложба в чест на Енчо Рачев
Галерия „Алма Матер” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Антон Бончев, Климент Атанасов и Георги Тодоров, скулптурът Хари Арабян и философът Пеньо Костадинов представят свои картини, пластики и книги. Петимата са свързани с общо начало на творческите си пътища, започнали в Бургас през 1971 година в Клуба за изобразително изкуство, ръководен от художника Енчо Рачев. След четири десетилетия петимата автори са вече много различни като професионални занимания, творчески виждания и реализации, но все пак са събрали произведенията си в една зала и под едно заглавие. Изложбата е предизвикателство към изминалото време и към публиката с широкия си диапазон – от живопис до поетични и философски книги. Някои от авторите са едновременно и художници, и писатели, но цялата тази разнопосочност звучи в една и съща гама и хармония, която дава основания за размисъл, че онзи юношески клуб никога не е преставал да съществува. Изложбата е в чест на учителя на петимата творци Енчо Рачев. На откриването актьорите от Алтернативния университетски театър „Алма Алтер” ще представят авторите.
14.02.2011
Апелативна прокуратура Бургас - за организирана престъпна група
На 09.02.2011г. Върховен Касационен Съд София остави в сила Решение по НОХД №162/2010г. на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена Присъда по НОХД №132/2009г. на Окръжен съд Бургас в частта, с която подсъдимият СТОЙЧО ЯНЕВ КАЛОЯНОВ, е признат за виновен в това, че от м.ХІІ.2007г. до 11.07.2008г. на територията на гр.Бургас и Област Бургас образувал и ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления по чл.354а ал.І и ал.ІІ от НК със съучастници Евгени Ангелов Танев, Страхил Иванов Господинов, Неделчо Стоянов Стоянов, Емил Николаев Генов, Калин Стоянов Тодоров, Радостин Костадинов Александров, Цветан Стоянов Стоянов и Желязко Колев Шиников, поради което и на основание чл.321 ал.ІІІ т.1 вр. с ал.І вр. с чл.93 т.20 от НК и във вр. с чл.54 от НК го осъжда на лишаване от свобода за срок от 12 години при първоначален „строг” режим на изтърпяване.
11.02.2011
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии. Бургас News - http://www.burgas-news.eu/, (по аналагогия с бургъз нюз). Твърдим, че нямаме нищо общо с новия проект. Честито на бургазлии! С този новинарски интернет сайт, Бургаските новинарски филизи става 31. За справка - Варна има 4 такива. Пловдив, май има 3, а софия цели 7. За този стремеж към новинарство и качествена журналистика в Бургас, който набъбва като пролетни луковици, сме горди. Както се казва - явно е изглеждало лесно и приятно, което е истина, ако си забавляващ се със списване компютърджия. Отдаваме дължимото на адвокат Златомира Мострова, първият собственик, който стартира и направи Бургас Инфо преди много много години, и на нашия екип, който се сети да пусне през 1999 година боургас.орг (който няма претенции да е новинарски). Очаквайте следващата седмица изцяло обновения боургас.орг, с което ще изтрепем цацата :)) Личните ни предпочитания са към bszone, но приятелите ни там не ни вярват и не щат да ни дадат да го пипнем малко тук-там.
10.02.2011
Желю Желев за Турция и Русия в ЕС
Желю Желев: Предразсъдъци са възраженията в ЕС срещу Турция и Русия. Лекция на същата тема беше изнесена през бургаските ротарианци, Президентът Желев беше гост на клуба и по време на проблемите с Македония. Гостуването му се дължи на уважението към организация, която бе възстановена в България с неговия подпис и на близките му приятелски отношения с паст президента на Ротари Клуб Бургас - Георге Попеску. Предразсъдъците за приемането на Русия и Турция в ЕС идват от Германия и Франция, които не искат някой друг да има повече места в Европейския парламент. Но в ЕП не се гласува по национален признак и опасенията на тези страни са безпочвени, това коментира президентът Желю Желев в публична лекция на тема "Накъде отива нашият свят през ХХI век - еднополюсен или многополюсен модел". Голямото бъдеще на Европейския съюз е в разширяването, а Турция е неизменна част от него, смята Желев. той се аргументира с младото население, работещата икономика и военната мощ на Турция, които са предимства за съюза.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |