В новините
 
18.05.2024 11:34
Търсене
 
 
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
19.06.2009
ПТП
На 18.06.т.г. около 09.20 ч. на бургаския булевард «Демокрация» пред дом № 67, неустановен до момента велосипедист е блъснал пресичащата пътното платно между паркирани автомобили пешеходка - Т.Б., 66 годишна от Бургас, която е прегледана в бургаската болница и настанена за лечение в отделение «Ортопедия», без опасност за живота. На 18.06.т.г. около 06.45 ч. в с. Ливада, общ. Камено, пред дом №17 неустановен до момента лек автомобил е блъснал пешеходеца - Ж.С., 78 годишен от същото село, който с фрактура на левия крак, е прегледан и настанен в отделение «Ортопедия» на МБАЛ - Бургас, без опасност за живота. В резултат на предприетите от полицаите действия е установено, че автомобила предизвикал катастрофата е «Форд Мондео», с бургаска регистрация, с който са се придвижвали : 25 год. Д.Т. и 20 годишния му брат М.Т., и двамата от с. Русокастро, общ. Камено.
16.06.2009
ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно
За да не стане играчката - плачка, ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно на импровизиран спортен празник под мотото «Внимание! Дете на пътя!». Проявата, организирана със съдействието на Районно управление на МВР - Камено и Община Камено събра деца на възраст от последна група на детската градина до шести клас. Майсторско шофиране на велосипед, бързи реакции в рискова пътна ситуация, даване на първа долекарска помощ и проверка на знанията за пътните знаци бяха само една малка част от препятствията, които малчуганите от Каменовска община трябваше да преодолеят. Под зоркия поглед на Кмета на Община Камено - Стефан Бонев и Председателят на Общинския съвет в града - Тонка Добрева учениците демонстрираха придобитите теоретични и практически знания за опасностите на пътния трафик. Началникът на полицейското управление - Стефан Илиев лично се включи с въпроси в забавните тематични викторини, а игрите за време и майсторски умения с велосипед проследиха служителите от «Охранителна» и «Пътна полиция» към Районно управление на МВР - Камено. Участниците в детското занимание бяха наградени със спортни уреди за игра през лятото и множество лакомства, като получиха и ценни напътствия как да се предпазят от рискови ситуации на пътя през време на лятната ваканция.
14.06.2009
Топлофикация Бургас опрощава лихвите на своите длъжници
Ръководството на Топлофикация Бургас ще опрости лихвите на своите клиенти с просрочени задължения, ако те заплатят изцяло и наведнъж задълженията си в срок от 17.06.2009 до 17.07.2009 година. На всички абонати със започната съдебна процедура, заплатили изцяло и наведнъж задълженията си в същия срок, включително присъдените от съда вземания /съдебна такса, главница, лихви към датата на започване на съдебното дело/ дружеството няма да събира законната лихва, начислявана до окончателното изплащане на задължението. Клиентите на бургаската топлофикация могат да се възползват от инициативата на дружеството на касите в ж.к. Славейков, ж.к. Лазур и ж.к. Изгрев. Приспаданията няма да се извършват на касите на Български пощи или плащания по банков път. Топлофикация Бургас прави този жест за своите абонати за пореден път, с което да покаже своето обществено отговорно отношение към близо 10 000 абоната с 2 и повече неплатени сметки. В последните години дружеството води активна социална политика и не остава безучастно към финансовите проблеми на своите клиенти, предизвикани от икономическата криза. Ръководството на фирмата подканя абонатите си да се възползват от този шанс, тъй като едва ли за в бъдеще дружеството ще бъде в състояние да компенсира подобни финанови загуби.
14.06.2009
Работник загина в Мина “Черно Море”
Работник на 55 г. загина трагично в Мина „Черно Море” край Бургас. Трагичният инцидент е станал в петък около обяд. Стоян Русев Димитров е паднал във вертикална шахта, през която се спускат хора и материали в рудника. Шахтата е с дълбочина 270 м под земята. Димитров е отворил предпазната врата, без да забележи, че клетката не е била дошла на това ниво. Работникът е бутнал метален вагон, след което сам е политнал в празното пространство. Трагедията е била забелязана в последния момент от 2-ма миньори в близост, както и от служителка на охранителните камери. За съжаление никой не е успял да реагира, за да предотврати нещастието. Стоян Димитров е със общ трудов стаж от 33 г., от които 18 г. в мината. Действията, които са довели до инцидента са били извършвани от него милиони пъти и единственото обяснение е невнимание и недопустима разсеяност. Ръководството веднага е алармирало специализираните органи – МВР и Инспекцията за безопасност на труда, които са направили оглед на място и са разпитали свидетелите. В следствие големите щети, причинени от пропадането на товарния вагон, вертикалната шахта е частично разрушена и неизползваема, което е предизвикало извеждането на останалите миньори под земята аварийно през странична шахта. По една щастлива случайност няма други пострадали, тъй като падащият в 270 метровата пропаст няколкотонен вагон е заседнал във вертикалната шахта и не е стигнал до последното ниво, където е имало хора. От години в Мина „Черно Море” не е имало подобен тежък производствен инцидент.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |