В новините
 
29.03.2024 13:02
Търсене
 
 
16.09.2010
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи
Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.
13.09.2010
„Черноморец-Поморие” оглави класирането след 2:1 над „Любимец”
Победата беше извоювана в 6-ия кръг от първенството на Източна „Б” група пред близо 500 зрители на кокетния стадион в курортното градче. Възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев започнаха с пределна мотивация и имаха шанса да открият още в 6-ата минута. Младежкият национал Пламен Димов изведе Васил Калоянов сам срещу вратаря и таранът не сгреши. Само след 4 минути обаче Борислав Стойчев изравни след заучено изпълнение от корнер и неразбирателство в защитата на домакините. Малко преди почивката капитанът на поморийци Цветан Филипов направи фрапиращ пропуск. Поделено надмощие беляза втората част, но в последните десетина минути домакините притиснаха съперника си трайно в неговата половина. В 84-ата минута резервата Андрей Атанасов вкара първия си гол за своя тим и му донесе трите точки.
13.09.2010
Шофьор от Добрич катастрофира с немски граждани
На 10.09.т.г. около 17.55 ч. на пътя Варна - Бургас, в близост до Свети влас, възниква ПТП между : л.а. «Пежо 206», с добричка регистрация, управляван от 35 год. Г.Ж. от Добрич и л.а. «Хонда Акорд», с бургаска регисдтрация, управляван от немския гражданин Т.К., 48 годишен, отседнал като турист в Свети влас. От ПТП е пострадала возещата се на предната дясна седалка в л.а. «Хонда» пътнечка - немската гражданка М.Ш., 49 годишна, отседнала като турист в Свети влас / жената е получила фрактура на две ребра и изкълчен пръст на лявата ръка, но е без опасност за живота/. Причини за инцидента : движение с несъобразена скорост, при стръмен наклон, остър десен завой, при ограничена видимост за водачът на л.а. «Пежо», който губи контрол над автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение, се удря в насрещния автомобил «Хонда».
02.09.2010
Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол
Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |