В новините
 
28.04.2024 00:47
Търсене
 
 
27.10.2009
Законодателни промени гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите
Един от главните акценти на проведената от Ръководството на МВР работна среща с Директорите на Главни и Областни дирекции е предлаганите от МВР промени в НК и НПК в случаите на посегателство над полицаи, съобщи Директорът на ОДМВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров. По думите му законодателните промени в тази насока ще гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите. Предвидено е в НПК да отпадне възможността за съкратен съдебен процес срещу лица, извършили престъпление спрямо полицай, съдия, следовател, прокурор или съдебен заседател. Сред предложенията са и : посегателството срещу служител на реда да не може да се заменя с административно наказание - глоба от 500 лв. /както е по сега действащия закон /, а нанасянето на телесна повреда на полицейски служител, която представлява опасен рецидив, да се наказва със затвор от 10 до 15 години. В момента законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.
26.10.2009
Димитровден
Народният култ към Свети Димитър го представя като по-голям брат на Свети Георги. Пък според народните предания от този ден започва зимния период. На този ден именници са Димитър, Димитрина, Димитричка, Драгана, Мита, Митка, Митко, Митьо, Димо, Дима, Димка. Свети великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец е роден в Солун през 3 век. Неговият баща бил управител на града, а по религиозни убеждения - християнин. Когато родителите на Димитрий умират, император Максимиан го назначава на висок военен пост със заповедта да преследва християните. Покръстеният като дете Димитрий обаче ги покровителствал и започнал да насърчава разпространението на Христовата вяра. Максимиан поискал от Димитрий да се откаже от вярата си, но никакви увещанията не помогнали. Димитрий бил хвърлен в тъмница, а прочутият борец Лий предизвикал на борба осъдените християни и ги убивал, като ги хвърлял в пропаст върху копия, забити с острието нагоре. Оръженосецът на Димитрий, Нестор, изпросил разрешение от господаря си да премери сили с Лий и успял да го победи, хвърляйки го в пропастта. Затова по нареждане на императора Нестор бил обезглавен, а Димитрий - прободен с копие в 306 година. Имен ден имат: Д-р Димитър Илиев - ортопед Д-р Димитър Енчев - лицево-челюстана хирургия, стоматолог Димитър Събков - ДАРС АУТО Димитър Калоянов - наш приятел д-р Димитър Власакиев - наш приятел Димитър Николов - кмет Димитър Тодоров - наш колега и приятел Димитър Марков - наш колега и приятел Димитър Колев - банкер Димитър Качулков - инвеститор Димитър Павлов (Митко от 2+) Димитър Узунов - наш приятел Дима Петрова - ПРОАУДИО
22.10.2009
Черноморец - Поморие елиминира Ботев - Криводол с гол в последната минута от дузпа
Отборът на Черноморец - Поморие” елиминира „Ботев” /Криводол/ в турнира за купата на България „Форд Мото Пфое” след изстрадана победа с 1:0 с гол от дузпа в 120-ата минута. Мачът от първия кръг на надпреварата беше наблюдаван 200 зрители на стадионът в градчето на 20 км от Бургас. 90 минути не стигнаха на втородивизионните съперници да си отбележат гол и спорът беше разрешен в сетния миг. В последната минута на второто продължение от 15 минути Галин Димов беше повален в наказателното поле и Любомир Божинов стреля безпогрешно от бялата точка. След последния сигнал гостите се нахвърлиха върху главния съдия Христо Христов /СтЗ/, но охранителите и служебните лица го спасиха от саморазправа. Футболистите на „Ботев” пробваха да си излеят гнева и върху униформените пазители на реда, ала бяха озаптени навреме.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
23.09.2009
ИНВЕСТИЦИИ ПО МЯРКА С ТИ БИ АЙ ЛИЧЕН СПЕСТОВЕН ПЛАН
Управляващо дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт предоставя от днес нова възможност за инвестиране във взаимните фондове, които управлява. Личният Спестовен План дава възможност на инвеститорите да „скроят” по свой инвестиционен вкус уникален вариант за инвестиране, избирайки сред четири от фондовете на Ти Би Ай. Личният Спестовен План с Ти Би Ай е уникален не само предвид това, че позволява да се комбинират по своеобразен начин теглата на избраните взаимни фондове, но и носи елемент на персоналност, защото инвеститорите планират според възможностите и инвестиционните си намерения кога и какви средства да инвестират. „Личният Спестовен План може да бъде променян като параметри (вид на фонда (овете), в които се инвестира, периодика на инвестиране, размер на вноската) по всяко време и не е ограничен от минимален или максимален срок влагане. Затова при него няма допълнителни такси за „предсрочно” прекратяване”, коментират специалистите от Ти Би Ай.
17.09.2009
В ГОРЕЩО ИНТЕРВЮ ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПОВДИГА ЗАВЕСАТА НА ШПИОНСКАТА СИ ДЕЙНОСТ В СЕКРЕТНИТЕ АРХИВИ НА ВАТИКАНА
Тази събота, 19 септември 2009 година от 21:50 часа гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е министърът без портфейл на българите в чужбина проф. Божидар Димитров. Пред водещата Венета Райкова-Георгиева той за пръв път повдига завесата около досието и разузнавателната си дейност и прави сензационни разкрития за историята на България. Проф. Божидар Димитров разказва за своята шпионска дейност в секретните архиви на Ватикана, където открива и донася на микрофилми много документи, свързани с българската история. „Хората знаеха какъв съм! Просто имаше взаимно уважение и си играехме играта” – признава той и разкрива системата, която сам си е създал, за да може да проследи и копира колкото може повече налични документи за България в библиотеката на Ватикана. В последствие с българските си колегите обработва тази информацията в научен институт под крилото на Държавна сигурност.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |