В новините
 
19.04.2024 15:21
Търсене
 
 
12.10.2009
Представиха Бургас във френското списание „Revue periodique”
Френското списание за култура и литература „Revue periodique” посвети на Бургас юбилейния си 50-ти брой, чието издаване съвпада и с 10-годишния юбилей на изданието. По този повод неговият редактор Тончо Карабулков гостува през юли в града и се срещна с Йорданка Ананиева - заместник-кмет по култура и образование. Още тогава той сподели своите добри впечатления от богатата културна програма на община Бургас. Тончо Карабулков е поместил в списанието авторска статия за Пясъчния фестивал, като снимки на две от скулптурите са намерили място върху кориците му. Създателите на списанието - известната българска интелектуалка Юлия Кръстева и Тончо Карабулков, получиха от кмета на Бургас Димитър Николов специални поздрави за юбилея. По тяхна инициатива през 2004 г. в Париж е открит Български културно-информационен център.
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
07.10.2009
Посрадали пешеходци в катастрофи
На 06.10.т.г. около 14.40 ч. на кръстовището на бургаските улици «Адам Мицкевич» и «Демокрация», поради неспазване на предимство възниква пътен инцидент между : л.а. «Ауди А-4», с бургаска регистрация, управляван от 29 год. М.К. от Бургас и пешеходката - С.В., 74 годишна от Бургас. От ПТП пешеходката е пострадала леко, като е получила натъртване на лявото бедро. Причини : неспазване на предимството на пешеходката от страна на водачът на автомобила. На 06.10.т.г. около 14.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Сан Стефано» и «Стефан Стамболов», л.а. «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 18 год. Г.Д. от Бургас, движещ се правомерно на зелен светофарен сигнал, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец - Л.П., 62 годишен от Бургас, който е побучил леки натъртвания на левия крак.
03.10.2009
„Черноморец-Бургас” изпусна да победи „Монтана” на „Лазур”
„Черноморец-Бургас” загуби първи точки пред собствена публика. След 4 победи на стадион „Лазур” от началото на сезона „акулите” изпуснаха да победят новака „Монтана” и мачът от 8-мия кръг на „А” група завърши наравно – 1:1. Двубоят премина под непрекъснат дъжд, който облагодетелства футболистите на гостите в стремежа им повече да рушат играта. „Акулите” очаквано наложиха териториален превес веднага след първия сигнал на главния съдия Антон Генов. В 8-мата минута опасен изстрел от фал на Костадин Дяков беше отразен със сетни усилия от вратаря на гостите Цветомир Цанков. „Монтана” отвърна с далечен удар на Даниел Гаджев, след който Паскал Борел отби топката в напречната греда. В 31-вата минута Дуду свали топката с глава за Марсио Нуно, чийто шут с мъка бе отбит от Цанков. Последваха две разбърквания в наказателното поле след корнери, ала мрежата на „Монтана” остана суха. Меле се оформи и в 38-ата минута, когато Дуду остана под кълбото и не успя да го засече от непосредствена близост.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |