В новините
 
29.03.2024 10:32
Търсене
 
 
17.11.2010
Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015
Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
28.10.2010
Microinvest организира и национална конференция Москва
Три години след старта на навлизането си на руския пазар, Microinvest организира и национална конференция Москва. На двудневния семинар присъстваха представители на над 160 партньорски фирми. За първи път водеща българска компания реализира подобна експанзия на руския пазар. Смелото решение, в условията на нестабилна икономическа обстановка даде бърз резултат. По същество Microinvest налага в Русия не аутсорсинг услугите, които предлага, а завършени, разработени в България продукти. Малкият брой български компании, дръзнали да вземат подобно решение, в голяма степен определя и силния интерес към събитието. Фактите: продукт, насочен към управлението на бизнеса на търговски обекти, ресторанти, складове и магазини, и изцяло дело на българска фирма, преведен на 13 езика и локализиран в 20 държави. Руският пазар на софтуер се отличава със силна конкуренция на местните фирми и редица трудности в налагането на нов продукт.
22.10.2010
22 октомври – информационен ден по ОПАК в Бургас
22 октомври 2010 г., ще се проведе информационен ден за новите процедури по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК). Събитието ще се състои от 10:00 часа в залата на Областна администрация Бургас (2-ри етаж). Тема на форума са новите четири процедури по ОПАК, насочени към държавната администрация. С проектни предложения по всички изброени процедури могат да кандидатстват областните и общинските администрации, а по втората, третата и четвъртата процедура – и централната администрация. Крайният срок за подаване на предложенията по четирите процедури е до 17.30 часа на 12.11.2010 година. Целта на първата процедура е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни. Тя е насочена към областните и общинските администрации. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 250 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |