В новините
 
17.05.2024 14:36
Търсене
 
 
03.08.2010
Дръм енд бейс диджей номер 1 за първи път в България
За трета поредна година Spirit of Burgas се довери на HMSU букинг преценката при изготвянето и организирането на нощната програма за първата вечер от фестивала. През последните две години дръм енд бейс нощта се превърна в едно перфектно продължение на вечерната селекция от гости, като и тази артистите отново са съобразени по начин, който да допълни главната сцена в петъчната вечер. След като във времевия пояс от 19:00ч. до 01:00ч. ще имаме уникалната възможност да чуем имена като Apolo 440 и The Prodigy, веднага след това на сцената ще излезе безспорно най-популярният дръм енд бейс диджей Andy C с неговия персонален MC – GQ. В това няма нищо странно предвид факта, че за последните няколко години The Prodigy показаха безусловната си подкрепа към дръм енд бейс музиката, издавайки ремикси на Pendulum, Noisia, Subfocus и Chase and Status. Именно последните две имена имат ексклузивни договори за продукцията си с лейбъла RAM Records, собственик на който е Andy C. Този факт само затвърждава добрите отношения между артистите и предразполага фаталният петък 13ти да се превърне в едно невиждано и нечувано пътешествие из историята на електронната музика и синкопираните бийтове.
27.05.2010
5-ти рожден ден на AnimeS-bg.com
За пета поредна година
AnimeS-bg.com ще събере феновете на популярното японско изкуство аниме и манга. Екипът на сайта ви предлага възможността да присъствате в единственото по рода си събитие в България. Партито ще се проведе на 17 юли (събота) с начален час 11:00 и ще продължи до 20:00 часа. То ще бъде в парти център “4 km” в София. Мястото е избрано с оглед на големия си капацитет (над 2500 правостоящи места и площ от 2000 кв.м.), както и с оглед на подходящите за целите на събитието дизайн и мултимедийни възможности (озвучителна система с 40 киловата мощност и ефектно осветление). Самото събитие ще представлява шоу, включващо множество елементи. Ще бъде осигурена богата музикална програма, която съчетава 2 уникални български рок групи на живо, а именно Обратен ефект и Funky Buzz. Ще има игри с публиката, косплей конкурс, amv контест, турнир по електронни игри и други. Освен това ще се състоят награждаванията в станалия традиционен конкурс за Miss. и Mr. AnimeS. Не на последно място, събитието ще бъде оживено от специална програма, включваща аниме визуализации, извършвани с последно поколение проектори. Входа е свободен за деца под 14 години!
25.02.2010
Премиерът впечатлен от АГРА 2010
Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив. Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури. Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм, на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път. За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел. В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов. Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.
04.02.2010
"Лига на разказвачите" се създава и в Бургас
Всеки човек има истории, които разказва оживено на своите близки, приятели и познати. Всеки изпитва огромно удоволствие, когато останалите го слушат с интерес. Някои хора просто умеят да разказват увлекателно, а на други им е в кръвта (природата). Около нас е пълно с истории, които не заслужават да останат несподелени. Тази седмица желаещите да се превъплътят в ролята на разказвачи имат възможността да го направят пред публика и жури, които да оценят техните истории. „Грууви бар” е първото място в Бургас, където ще се проведе „Лига на разказвачите”. Датата на прощъпулника е 06.02.2010 г. - събота. Записването на участниците става в „Грууви бар”, най-късно до 05.02.2010 г. Темата е - „Страх от…”. Всички участници разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята история по зададената тема. Историите ще бъдат оценявани от жури и публика, като призьорите ще получат и награди. Наградата на журито е парична, в размер на 200 лв., а публиката ще осигури за фаворита си бутилка качествено уиски. С трудната задача да определят коя е най-атрактивната история ще се заемат Катя Атанасова - основател на „Лигата на разказвачите” и позната на публиката от списанията „Капитал Лайт”, „Его” и др., популярният български писател Радослав Парушев и Вълчо Чолаков – общински съветник от Бургас и председател на СДС-Бургас – ценител на добрия разказ. Водещ ще бъде познатият от малкия екран Димитър Павлов. „Лига на разказвачите” е формат, който е доста популярен в столицата и големите градове на България, но за пръв път се представя пред бургаска публика. Надеждите на организаторите са събитието да се превърне в традиция.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |