В новините
 
03.05.2024 17:19
Търсене
 
 
03.12.2009
Дядо Коледа пристига в Бургас Плаза Мол на ATV
Белобрадият старец ще радва посетителите на търговския център в специален Коледен кът На 5 декември Дядо Коледа, Снежанка и едно от джуджетата ще озвучат Бургас със своите ATV-та и ще и ще паркират нестандартните си превозни средства пред Бургас Плаза Мол точно в 16.00 часа. Посетителите на търговския център ще имат възможност да присъстват на най-забавното пристигане на белобрадия старец и неговите помощници. В 16.30 часа Дядо Коледа ще открие специалния увеселителен Коледен кът на втория етаж на търговския център и веднага ще започне да раздава подаръци от Коледната томбола на Бургас Плаза. Всеки от късметлиите ще получи по една от над 100-те награди, осигурени от търговските вериги в мола - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Beauty Products, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra, Camel Active, Valentino Chocolate House.
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
02.11.2009
Безценни артефакти лежат в земите под Несебър
Хиляди безценни и уникални артефакти са скрити в земята, върху която днес се издига Несебър. Това е заключението на археолозите, които работят „на терен” в древната Месамбрия. През последното археологическо лято в некропола бяха открити 650 находки. Само две от тях, като историческа и археологическа стойност, изплащат всички инвестирани от общината средства в разкопките. Едната е червена ваза, използвана са поднасяне на вино, датирана от началото на IV в. пр. Хр., а другата е протоме /керамичен бюст на женско божество/, датирана от същия период. Вазата е с изключитерно прецизен рисунък на грифон, възседнат от менада, застанал срещу сатир. Вероятно е бил изработен от представително ателие в древна Атина, предполагат учените. Протомето е с изображение на женско божество, което се смята за закрилник на продородието, цикличността в природата и на света на мъртвите. Двата експоната са с изключително висока пазарна стойност, сподели ст.н.с. д-р Анелия Божкова от националния Археологически иститут с музей /НАИМ/ при БАН, ръководител на разкопките.
27.10.2009
Започва подготовката на Бургас Плаза Мол за Хелоуин
Търговският център ще изненада бургазлии с нестандартна декорация и многобройни “страшни” инициативи Бургас Плаза Мол ще изненада бургазлии с нестандартна декорация и многобройни нетрадиционни инициативи по повод най-страшния празник Хелоуин. Една седмица преди Деня на Вси Светии, на 25 октомври, в Бургас Плаза Мол ще бъде обособен Хелоуин кът, който ще е на разположение на всички посетители и ще ги подготвя за уникалното Хелоуин парти на 31 октомври. В Хелоуин къта ще бъдат разположени макети на таласъми, духове, чудовища и вещици, с които всички фенове на Хелоуин ще могат да се снимат. На 25 октомври 2009 г. започват и двата конкурса на Бургас Плаза - Конкурс за лакомства от тиква и Конкурс за страшна декорация, в които участие ще могат да вземат хора от всички възрасти. Конкурсът за лакомства от тиква е подходящ както за майки, така и за всички останали любители-кулинари. Всички желаещи ще могат да пускат своите рецепти за лакомство от тиква в специална урна, поставена пред хипермаркет Карфур. Притежателите на петте най-оригинални рецепти ще бъдат обявени по време на партито на 31 октомври и ще спечелят награди, осигурени от Карфур. Конкурсът за Хелоуин декорация е конкурс за сръчност и оригиналност и е подходящ както за деца, така и за техните татковци и майки. В Хелоуин къта в Бургас Плаза Мол ще бъде обособен специален щанд, където всеки ще може да “изложи” своето произведение - маски, фенери, висящи духчета и всякакви страхотии. Всички произведения ще служат и за украса на Бургас Плаза Мол, а най-сполучливите ще бъдат обявени по време на партито на 31 октомври.
14.10.2009
УЕФА избра Балъков за патрон на купата на Шампионската лига
Красимир Балъков получи поредно признание с избирането му за патрон на купата на Шампионската лига по време на престоя й в България. Мениджърът на „Черноморец-Бургас” заслужи честта с директното одобрение на УЕФА. Партньор на Бала от чужбина в мисията ще бъде легендарният вратар на Дания от близкото минало Петер Шмайхел. Най-ценният трофей на европейския клубен футбол, който тежи 7,2 кг, ще влезе днес по обяд в страната ни през русенския Дунав мост и ще се придвижи до София в прозрачен трезор върху огромен американски камион. В 19 ч купата ще бъде внесена със строга охрана в студиото на „Специално” по РИНГ.БГ. В студиото, посветено на последните световни квалификации в зона Европа, специален гост ще бъде Балъков. Той ще анализира развитието на борбата в отделните групи, а от 21 ч ще коментира мачът Италия-Кипър, който ще се излъчва пряко по РИНГ.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
02.10.2009
Discovery Channel представя ексклузивна световна премиера и уебсайт, които документират ново изследване за еволюцията на човека
След публикация в американското списание „Наука”, посветена на намирането и изследването на останки от женски скелет на 4,4 милиона годишна възраст, наречен Арди, Discovery Channel представя световната премиера на филма – „Откриването на Арди”. Премиерното заглавие с впечатляващи разкрития ще се излъчи в България през декември тази година. Двучасовият филм разказва за цялостното изследване, което води до намирането на вкаменелости от вида ардипитекус рамидус. Днес Discovery стартира уебсайта www.discovery.com/ardi с подробна информация, за всички които искат да научат повече за Арди. Освен това ще се излъчи и специален епизод наречен „Разбирането на Арди” – едночасов филм, заснет със съдействието на CBS News с водещ Паула Зан, която в момента работи за CBS и CNN. Специалният епизод включва коментари от членовете на изследователския екип д-р Тим Уайт, д-р Йоханес Хейли-Селасие, д-р Джидей Уолд Гейбриел, д-р Оуен Ловджой, Бруукс Хансън, главен издател на списанията „Физиката като наука” и „Наука” и журналиста Ан Гибонс.
18.08.2009
Бургас вече е част от 100-те национални туристически обекта
Бургас, България, нациБургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“. Отдел „Туризъм” в Община Бургас и Регионален музей – Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два – Етнографският музей в града и Защитена местност „Пода”. От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона. Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ „Пода” се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история. Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма „Св. Св. Кирил и Методий”, и представя характерните бургаски традиции и бит. онални, туристически, музей,
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |