В новините
 
01.05.2024 06:19
Търсене
 
 
02.09.2010
Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол
Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
01.02.2010
Избраха проекта за паметник на поетесата Петя Дубарова
Вече е ясно как ще изглежда паметника на поетесата Петя Дубарова в Бургас. След 2 седмици гласуване в интернет и двудневни обсъждания на журито, в които участваха и авторите на идейните концепции, днес /28 януари/ бе обявен победителят в конкурса за паметник на именитата поетеса. Проектът бе избран сред 24 творби на скулптори от цялата страна. Той е дело на бургаския автор Радостин Дамасков /1-ви в гласуването с 1403 гласа и журито/ и „отразява най-точно духовността на Петя”. Това сподели майката на поетесата Мария Дубарова по време на пресконференция, провела се в градската художествена галерия „Петко Задгорски”, в която са изложени всички участващи в конкурса произведения. В срещата взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, членовете на журито и представители на инициативния комитет за изграждане паметник на Петя Дубарова.
16.12.2009
Представители на „Демократичния съюз на жените – Бургас”, квартет „Китен”, сестри Ирина и Златка Ставреви, Костадин Михайлов – най-малкия нестинар гостуваха на Генералното консулство на България в гр.Солун и центъра на ЮНЕСКО за Балканите.
Представители на „Демократичния съюз на жените – Бургас”, квартет „Китен”, сестри Ирина и Златка Ставреви, Костадин Михайлов – най-малкия нестинар гостуваха на Генералното консулство на България в гр.Солун и центъра на ЮНЕСКО за Балканите. Г-жа Кети Зизикоста президент на Асоциацията на жените от Югоизточна Европа към ЮНЕСКО информира ръководството на Демократичния съюз на жените – Бургас за откриване на школа за таланти и обяви, че първия приет участник вече е Костадин Михайлов. Петко Арнаудов кмет на община Царево и д-р Ягода Арнаудова също присъстваха. Интереса на дамите от ЮНЕСКО към нестинарството бе подчертано голям, което подсказа и идеята за бъдещо посещение. Специални поздрави получиха домакините чрез квартет „Китен” и от г-жа Лиляна Димова – кмет на община Приморско. Предстои покана от г-жа Кети Зизикоста за посещение на кметове от областта подпомагали активно „Демократичния съюз на жените – Бургас” за работата им по проблемите на жените, децата и семейството и за засилване на културния обмен между страните участнички в Асоциацията на жените от Югоизточна Европа към Юнеско. Новогодишни послания получиха в Солун и от Общинския съвет на гр.Несебър един от първите градове обявени от ЮНЕСКО за уникално историчесто наследство.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |