В новините
 
28.04.2024 10:19
Търсене
 
 
31.08.2010
На 30-ти август повече от 70 човека отпразнуваха 30 години от обявяването на Атанасовско езеро за резерват
В единствения мрачен ден на август, РИОСВ - Бургас, БДЗП и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) организираха един нетрадиционен празник за отбелязване годишнината на резервата. Прохладното време успя да уплаши повечето от редовните посетители на лугата и лечебната кал, които ежедневно се възползват от гостоприемството на „Черноморски солници” и изпълват басейните с червеникава течност. Специално за тях организаторите поставиха голяма информационна табела за Атанасовското езеро и ползите му за птиците, хората и здравето., защото е важно все повече бургазлии да знаят какво богатство притежаваме в рамките на самия град. Дървената част на табелата бе изработена и монтирана от участниците в природозащитната бригада на БДЗП, а информационната от БФБ. Празничната лента бе развързана от стопанина на резервата – РИОСВ.
15.08.2010
„Черноморец-Поморие” надви „Лудогорец” с 1:0
Победата дойде след гол от дузпа на резервата Станимир Митев в 79-ата минута. Съдията Цветан Георгиев от София назначи наказателния удар за спъване в наказателното поле на най-активния на терена – лявото крило Георги Чакъров. Домакините останаха с човек по-малко на терена в края на първото полувреме, когато младежкият национал Пламен Димов получи втори жълт и респективно червен картон. Същата санкция беше приложена и спрямо Радослав Анев от гостите 8 минути преди края на мача. Малко след началото на второто полувреме токов удар спря част от осветлението на стадиона в Поморие и се наложи играта да бъде прекъсната за 8 минути. След 3-тия кръг „Черноморец-Поморие” продължава да оглавява класирането в Източна „Б” група заедно с „Черноморец” /Бч/. Двата отбора имат по 7 точки в актива си.
13.08.2010
Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море
Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата. Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента. Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери. Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
04.02.2010
"Лига на разказвачите" се създава и в Бургас
Всеки човек има истории, които разказва оживено на своите близки, приятели и познати. Всеки изпитва огромно удоволствие, когато останалите го слушат с интерес. Някои хора просто умеят да разказват увлекателно, а на други им е в кръвта (природата). Около нас е пълно с истории, които не заслужават да останат несподелени. Тази седмица желаещите да се превъплътят в ролята на разказвачи имат възможността да го направят пред публика и жури, които да оценят техните истории. „Грууви бар” е първото място в Бургас, където ще се проведе „Лига на разказвачите”. Датата на прощъпулника е 06.02.2010 г. - събота. Записването на участниците става в „Грууви бар”, най-късно до 05.02.2010 г. Темата е - „Страх от…”. Всички участници разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята история по зададената тема. Историите ще бъдат оценявани от жури и публика, като призьорите ще получат и награди. Наградата на журито е парична, в размер на 200 лв., а публиката ще осигури за фаворита си бутилка качествено уиски. С трудната задача да определят коя е най-атрактивната история ще се заемат Катя Атанасова - основател на „Лигата на разказвачите” и позната на публиката от списанията „Капитал Лайт”, „Его” и др., популярният български писател Радослав Парушев и Вълчо Чолаков – общински съветник от Бургас и председател на СДС-Бургас – ценител на добрия разказ. Водещ ще бъде познатият от малкия екран Димитър Павлов. „Лига на разказвачите” е формат, който е доста популярен в столицата и големите градове на България, но за пръв път се представя пред бургаска публика. Надеждите на организаторите са събитието да се превърне в традиция.
28.01.2010
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана в началото на седмицата, съобщиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова. Групата е задържана в резултат на проведени активни осем месечни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия от служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас и Окръжен Следствен Отдел под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Ядрото на формированието, действащо на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и региона, е изградено от шестима души, като ръководител е бил 39 годишния Христо Иванов / същият въпреки че има криминална регистрация за грабеж, не е осъждан/.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |