В новините
 
24.04.2024 21:57
Търсене
 
 
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
12.11.2009
Носталгия по Капана
На Ропотамо са направили много правилна спирка, която в нормални условия бихме нарекли капан, но в официални писма си е баш спирка. Две сладурани - една такава и една такава, са основни действащи усмивки в обслужващия екип, а майсторите имат на главите си Онези правилни шапки, които хосят само майсторите в Правилните кръчми. В далечния край на спирката се намира една пещ, която неосведомените наричат камина и там на жарта са полегнали няколко полусухи, пълни с мляно жертвено месо, свински черва. Носи се аромат, който гали пандемичния нос на посетителя и го кара да изпитва удоволствие, натрапвайки мисълта, че де факто кръчмите са просто наследници на жертвениците и не е ясно, дали Цоня Дражева не се е объркала и Бегликташ да е просто един древен хан с кръчма и ложе, което от благоприличие е наречено брачно.
22.07.2009
Бургаските математици покориха Южна Африка
Световна слава и признание спечелиха за България четирима осмокласници от Бургаската математическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Галина Кирчева, Дончо Пенев, Калоян Зайков и Христо Терзиев. На провелото се от 5 до 10 юли в гр. Дърбан /ЮАР/ международно математическо състезание IWYMIC, те завоюваха 12 медала и 2 купи в индивидуалното и отборното класиране. Състезанието е с ранг на Международна олимпиада за ученици. В него участваха 72 отбора от 19 страни, като от първата тринадесетица в световната математика отсъстваха само Русия (заради пропуснат краен срок) и съставеният от азиатци (основно китайци) САЩ. Най-силните страни се се представили с по четири отбора (изключение прави единствено Супершампионът Китай - с цели 7!). Тимовете, представили България, бяха от Бургас, Варна и София (2 тима).
23.06.2009
Инициативен комитет подкрепи мажоритарната кандидатура на Любoмир Пантелеев, Бургас
Инициативен комитет от изтъкнати личности в областта на науката, културата, образованието и бизнеса в подкрепа на мажоритарната кандидатура на Любомир Пантелеев за народен представител от Втори Бургаски избирателен район бе създаден вчера. В Инициативния комитет се включиха Недялко Йорданов, акад. Никола Съботинов, проф. Иван Маразов, Антон Дончев, проф. Иван Добревски, Нешка Робева, Виолета Гиндева, Тончо Русев, Стоян Попов, проф. Галя Христозова, Валери Еличов, Георги Делчев, д-р Валя Маразова, Валентина Николова, Тодор Пройков, Петко Арнаудов, Иван Иванов, Лиляна Димова, Стефан Бонев, Георги Димитров, Златка и Ирина Ставреви, Иван Захариев, Енчо Рачев, Райна Рачева, кап. Манол Манолов, доц. Иван Ганев, доц. Маруся Любчева, Димитър Шишманов, Коста Папазов, Ненко Токмакчиев, Пеньо Костадинов, Йордан Маринов, Любомир Добрев, Галя Петкова и други.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |