В новините
 
03.05.2024 10:14
Търсене
 
 
06.07.2009
Катастрофи около изборите
На 05.07.т.г. около 21.30 ч. след бургаското кръстовище «Ремиза», на около 100 метра по бул. «Стефан Стамболов» по посока ул. «Транспортна», л.а. «Опел астра», с бургаска регистрация, управляван от 51 год. М.Я. от Бургас блъска пешеходката - О.В., 23 годишна от Бургас, която с контузна рана на главата и охлузване на дясното рамо и китка, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение. Причините за пътния инцидент са в процес на изясняване. На 05.07.т.г. около 14.50 ч. на пътя Бургас - Карнобат, до разклона за с. Невестино, общ. Карнобат, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, удряйки са в отводнителна канавка, мотоциклет «Сузуки 250», с бургаска регистрация, управляван от 21 год. М.Р. от с. Карагеоргиево, общ. Айтос. От ПТП е ранен водачът на мотоциклета, който с фрактура на таза, сътресение на мозъка и счупени две ребра, е настанен за лечение в МБАЛ - Бургас, без опасност за живота. На 05.07.т.г. около 20.05 ч. в Районно управление на МВР Несебър е получено съобщение за пътен инцидент, при който л.а. «Опел Кадет», с бургаска регистрация, управляван от 23 годишния Н.Г. от Сопот блъска пресичащия на пешеходна пътека тип «Зебра» пешеходец - Е.Б., деветгодишен от Несебър, който е настанен в «Реанимация» на МБАЛ Бургас, в кома, с опастност за живота. Причини за ПТП : неправилно изпреварване пред пешеходната пътека, предприето от страна на водачът на автомобила.
06.07.2009
Характерни престъпления в Бургас, Слънчев бряг, Приморско
На 06.07.т.г. около 04.30 ч. във Второ Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 19 годишно момиче от Плевен, за това че е станала жертва на грабеж, осъществен от две непознати за нея момичета. Констатирано е, че пострадалата, слизайки на ж.п. гара Бургас малко по-рано е посетила заведение «Трен», намиращо се на гарата, където се е запознала с двете момичета. Същите я разпитвали с какво смята да се занимава при престоя си по крайбрежието и като разбрали, че целта й е работа в Слънчев бряг, й предложили да я откарат с автомобил до курортния комплекс. Около 02.30 ч. на същата дата плевенчанката се качила с момичета в тъмен автомобил «Ауди», управляван от непознат мъж, като вместо в Слънчев бряг, автомобила я откарал до нива край кв. «Лозово», където след заплаха с нож момичетата я принудили да се съблече по бельо, отнемаъки й пътната чанта, съдържаща : лаптоп, MP-3 Player, мобилен телефон, дрехи и лични документи. Осъщественият грабеж е на обща стойност около 1 500 лв. Издирването на извършителките на грабежа продължава по описание от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас. На 05.07.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление на МВР - Приморско е получено съобщение от двама 21 годишни младежи от Асеновград, за това че около 04.20 ч. на същата дата, прибирайки се от дискотека «Текила», в района до училището в Приморско са нападнати в гръб от двама непознати лица, които след заплаха с нож и нанасяне на удари по тялото, са им отнели : златна гривна, златен синджир, лични документи и около 300 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Приморско.
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
24.06.2009
Ако всички хора узнаят истината за наркотиците, те ще разберат, че светът без дрога дарява живот и е най-хубавото място за живеене
Всяка година на 26 юни се отбелязва Световния ден за борба с наркотиците. На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Милиони млади хора и техните семейства живеят с проблема, свързан с дрогите. Рязко се снижава възрастта на първия опит на употреба на наркотици. Този факт, заедно с лесната достъпност и ниската им цена в България буди особена тревога. Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те са част от цивилизацията, културата и митовете, и присъстват в живота ни, независимо дали приемаме съществуването им или не. Наркотиците “проникват” навсякъде и никой, независимо от социалния си статус, образование, материална задоволеност или нищета, не е предпазен от сблъсък с тях. Многомилионната армия на консуматорите на дрога непрекъснато расте и което е по-страшно, непрекъснато се подмладява.
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
16.06.2009
ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно
За да не стане играчката - плачка, ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно на импровизиран спортен празник под мотото «Внимание! Дете на пътя!». Проявата, организирана със съдействието на Районно управление на МВР - Камено и Община Камено събра деца на възраст от последна група на детската градина до шести клас. Майсторско шофиране на велосипед, бързи реакции в рискова пътна ситуация, даване на първа долекарска помощ и проверка на знанията за пътните знаци бяха само една малка част от препятствията, които малчуганите от Каменовска община трябваше да преодолеят. Под зоркия поглед на Кмета на Община Камено - Стефан Бонев и Председателят на Общинския съвет в града - Тонка Добрева учениците демонстрираха придобитите теоретични и практически знания за опасностите на пътния трафик. Началникът на полицейското управление - Стефан Илиев лично се включи с въпроси в забавните тематични викторини, а игрите за време и майсторски умения с велосипед проследиха служителите от «Охранителна» и «Пътна полиция» към Районно управление на МВР - Камено. Участниците в детското занимание бяха наградени със спортни уреди за игра през лятото и множество лакомства, като получиха и ценни напътствия как да се предпазят от рискови ситуации на пътя през време на лятната ваканция.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |