В новините
 
29.03.2024 13:31
Търсене
 
 
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
12.11.2009
Носталгия по Капана
На Ропотамо са направили много правилна спирка, която в нормални условия бихме нарекли капан, но в официални писма си е баш спирка. Две сладурани - една такава и една такава, са основни действащи усмивки в обслужващия екип, а майсторите имат на главите си Онези правилни шапки, които хосят само майсторите в Правилните кръчми. В далечния край на спирката се намира една пещ, която неосведомените наричат камина и там на жарта са полегнали няколко полусухи, пълни с мляно жертвено месо, свински черва. Носи се аромат, който гали пандемичния нос на посетителя и го кара да изпитва удоволствие, натрапвайки мисълта, че де факто кръчмите са просто наследници на жертвениците и не е ясно, дали Цоня Дражева не се е объркала и Бегликташ да е просто един древен хан с кръчма и ложе, което от благоприличие е наречено брачно.
12.11.2009
Публичен дебат за влиянието на антените на мобилните оператори върху здравето ще бъде проведен в Бургас
Във връзка с многобройните сигнали и жалби от граждани относно разположението на антените на мобилните оператори и влиянието, което те имат върху здравето на хората, кметът на Бургас Димитър Николов и омбудсманът на града Таньо Атанасов организират публична дискусия с участието на представители на Българската академията на науките, Националния център по опазване на общественото здраве, Комисията за регулиране на съобщенията, университет „Проф. д-р Асен Златаров”, неправителствени организации, представители на мобилните операторите и граждани. Срещата ще се състои на 13 ноември /петък/ от 14.00 до 17.30 ч. в зала „Компас” на Интерхотел „България”. Целта на публичния дебат е да бъде внесена яснота по силно наболелия за обществеността въпрос - имат ли вредно въздействие електромагнитните полета от антените върху здравето на населението.
09.10.2009
Най-влиятелната книга след Библията е вече на българския пазар
Най-после на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |