В новините
 
08.05.2024 22:07
Търсене
 
 
21.07.2009
Започна строежът на нов павилион в бургаската детска градина „Морска звезда”
По-малко от месец след като стартира разширението на детска градина „Раковина”, днес /21 юли/ започна изграждането на ново крило на бургаското детско заведение „Морска звезда”, намираща се в к-с „Меден Рудник”. В церемонията по първа копка взеха участие зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, директорът на ОДЗ № 1 Елена Миланова, много деца и родители. Проектът предвижда изграждане на нова сграда на два етажа със сутерен. На 1-я етаж ще има помещения за две яслени групи, физкултурен и музикален салон, а на 2-я етаж ще има една яслена група. Складовите помещения ще бъдат разположени в сутерена на сградата. Предвидено е още благоустрояване и озеленяване на пространството в двора.
15.07.2009
Трима заместник-председатели на европейския парламент бяха избрани на първи и втори тур
След като по-рано днес избраха председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за избирането на 14-те заместник-председатели на ЕП. На първи тур от гласуването бяха избрани 3-ма заместник-председатели, докато на втори нито един от останалите 12 кандидати не събра необходимото мнозинство. Третото гласуване се проведе от 19.30 местно време. На първи тур за първи заместник-председател беше избран Giovanni Pittella (Група на социалистите и демократите, Италия) с 360 гласа (при необходимо абсолютно мнозинство от 343 гласа), на второ място по старшинство се нареди Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция) с 355 гласа, а на трето - Stavros Lambrinidis (Група на социалистите и демократите, Гърция) с 348 гласа. На втория тур никой от 12-те кандидата за останалите 11-те заместник-председателски поста не събра необходимите гласове.
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |