В новините
 
04.05.2024 12:29
Търсене
 
 
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
14.05.2010
Спасовден в Бургас бе посрещнат с „Пъстра трапеза”
Бургас стана домакин на фестивалът „Пъстра трапеза на гости в моя град”, който се провежда за първи път тук. Събитието съвпадна и със Спасовден, който е професионален празник на хлебопроизводителите и сладкарите. По традиция всяка година на площад „Тройката” се провежда изложение на хлебопроизводители и сладкари от целия регион, но този път Бургас се превърна в кулинарна арена и обхвана всички сфери на гастрономията. От името на Община Бургас, фестивала откри Стефан Дубаров – директор на Териториална Дирекция „Приморие” и Павлин Петров – председател на асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Официални гости на събитието, а впоследствие и журиращи в конкурсната програма бяха Димитър Людиев – председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Костантин Луков – зам. председател на ОбС Бургас и инж. Янка Маркова – технолог в Община Бургас. Фестивалът е единствен по рода си в България и включва в себе си богата фолклорна програма, конкурс за рисунка на кулинарна тематика и кулинарна изложба, на която всеки заявил участие, може да покаже готварските си умения.
04.02.2010
"Лига на разказвачите" се създава и в Бургас
Всеки човек има истории, които разказва оживено на своите близки, приятели и познати. Всеки изпитва огромно удоволствие, когато останалите го слушат с интерес. Някои хора просто умеят да разказват увлекателно, а на други им е в кръвта (природата). Около нас е пълно с истории, които не заслужават да останат несподелени. Тази седмица желаещите да се превъплътят в ролята на разказвачи имат възможността да го направят пред публика и жури, които да оценят техните истории. „Грууви бар” е първото място в Бургас, където ще се проведе „Лига на разказвачите”. Датата на прощъпулника е 06.02.2010 г. - събота. Записването на участниците става в „Грууви бар”, най-късно до 05.02.2010 г. Темата е - „Страх от…”. Всички участници разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята история по зададената тема. Историите ще бъдат оценявани от жури и публика, като призьорите ще получат и награди. Наградата на журито е парична, в размер на 200 лв., а публиката ще осигури за фаворита си бутилка качествено уиски. С трудната задача да определят коя е най-атрактивната история ще се заемат Катя Атанасова - основател на „Лигата на разказвачите” и позната на публиката от списанията „Капитал Лайт”, „Его” и др., популярният български писател Радослав Парушев и Вълчо Чолаков – общински съветник от Бургас и председател на СДС-Бургас – ценител на добрия разказ. Водещ ще бъде познатият от малкия екран Димитър Павлов. „Лига на разказвачите” е формат, който е доста популярен в столицата и големите градове на България, но за пръв път се представя пред бургаска публика. Надеждите на организаторите са събитието да се превърне в традиция.
01.02.2010
Избраха проекта за паметник на поетесата Петя Дубарова
Вече е ясно как ще изглежда паметника на поетесата Петя Дубарова в Бургас. След 2 седмици гласуване в интернет и двудневни обсъждания на журито, в които участваха и авторите на идейните концепции, днес /28 януари/ бе обявен победителят в конкурса за паметник на именитата поетеса. Проектът бе избран сред 24 творби на скулптори от цялата страна. Той е дело на бургаския автор Радостин Дамасков /1-ви в гласуването с 1403 гласа и журито/ и „отразява най-точно духовността на Петя”. Това сподели майката на поетесата Мария Дубарова по време на пресконференция, провела се в градската художествена галерия „Петко Задгорски”, в която са изложени всички участващи в конкурса произведения. В срещата взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, членовете на журито и представители на инициативния комитет за изграждане паметник на Петя Дубарова.
12.10.2009
ПИАНО ПАДНА ДО ОРЛИН ГОРАНОВ НА ЗЛАТЕН КЕСТЕН 2009
Пианото на композитора Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009” в Петрич. Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от „Би Джийс”. По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си. Около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”. Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” - Благоевград. Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект. „На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се попзвездата преди да обяви второто си изпълнение. Орлин, а и останалите участници и организаторите не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър мюзик”.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |