В новините
 
05.05.2024 12:11
Търсене
 
 
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
23.07.2010
ХУДОЖНИКЪТ ПАВЕЛ МИТКОВ СЪС СВОЯ ГАЛЕРИЯ В БУРГАС
Постоянна изложба – базар от картини на даровития български художник Павел Митков ще бъде експонирана днес във фойето на Гранд хотел и СПА “Приморец” в Бургас, съобщи управителят на хотелския комплекс Димитър Караненов. Мястото е подбрано внимателно, съобразявайки се с професионализма и отличните международни оценки за творчеството на младия автор. Зад гърба си, въпреки Христовата възраст, Павел Митков има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ: Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др. Негови картини са в колекциите на: покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – Крал на Белгия, Владимир Путин – Президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.
03.12.2009
Дядо Коледа пристига в Бургас Плаза Мол на ATV
Белобрадият старец ще радва посетителите на търговския център в специален Коледен кът На 5 декември Дядо Коледа, Снежанка и едно от джуджетата ще озвучат Бургас със своите ATV-та и ще и ще паркират нестандартните си превозни средства пред Бургас Плаза Мол точно в 16.00 часа. Посетителите на търговския център ще имат възможност да присъстват на най-забавното пристигане на белобрадия старец и неговите помощници. В 16.30 часа Дядо Коледа ще открие специалния увеселителен Коледен кът на втория етаж на търговския център и веднага ще започне да раздава подаръци от Коледната томбола на Бургас Плаза. Всеки от късметлиите ще получи по една от над 100-те награди, осигурени от търговските вериги в мола - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Beauty Products, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra, Camel Active, Valentino Chocolate House.
27.11.2009
Коледният сезон в Бургас Плаза Мол започва с Деси Слава
Звездният Коледен сезон в Бургас Плаза Мол започва на 28 ноември (събота), когато поп-фолк дивата Деси Слава ще запали светлините на 8-метровата Коледна елха. Чаровната певица ще постави началото на многобройните Коледни изненади, подготвени от търговския център като поздрави всички посетители с едночасов концерт, започващ в 18.30 часа. В периода 28 ноември - 5 декември в Бургас Плаза ще бъде организирана Коледна томбола. Всеки посетител ще може да участва като напише името и координатите си върху касова бележка от покупка в мола и я пусне в една от Коледните урни. На 5 декември в 16.00 часа Дядо Коледа ще изтегли имената на късметлиите от томболата. Всеки от тях ще получи по една от над 100-те прекрасни награди, осигурени от търговските вериги в Бургас Плаза Мол - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Product, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra.
09.11.2009
Разкрити престъпления
На 08.11.т.г. около 11.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за възникнал инцидент с хладно оръжие на ул. «Индже войвода» № 27 в кв. «Победа» - установено е, че в дома на посочения адрес по време на инцидента са се намирали : 60 годишната Т.Ж., обитаваща жилището и 55 годишната А.Ч. В дома на Т.Ж. е влязъл 37 год. А.Ч., който държал ножове. С тях започнал да нанася удари в областта на главата на 55 годишната жена, след което избягал. При опита си да отблъсне нападателя Т.Ж. също получила порезна рана на лявата ръка. А.Ч. е настанена за лечение в МБАЛ Бургас, като според медиците са й нанесени седем порезни рани в областта на главата, три от които в окосмената част и четири в областта на лицето. Нанесените са й и две порезни рани в лява и дясна ръка. Раните са обработени, а потърпевшата е освободена за домашно лечение. Избягвайки от дома на ул. «Индже войвода» № 27, 37 годишния А.Ч., държейки ножове в ръцете си, се е оттеглил в посока ул. «Зора», като пред дом №6 в гръб е нанесъл удар на 60 годишната З.А., а след като тя се обърнала и няколко удара с нож в областта на лицето, които й причинили порезни рани. Наблизо намиращ се мъж се намесил в нападението и това принудило А.Ч. да побягне в посока ул. «Индустриална», изоставяйки на второто местопроизшествие единия от ножовете. А.Ч. е задържан от полицейски автопатрул, като малко преди задържането нападателят е успял, чрез натиск в земята, да счупи острието на втория нож. Причините за нападенията са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас. А.Ч. е задържан за срок от едно денонощие.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |