В новините
 
19.03.2024 08:57
Търсене
 
 
31.08.2009
РУМЕН СПАСОВ И ДАНИЕЛА ПЕНЕВА ПЛЕНИХА ЖРЕЦИТЕ НА МУЗИТЕ
След като завладяха сърцата на меломаните на бардфеста “Морски струни” в Несебър, поетът с китара Румен Спасов и дуетната му половинка с цигулка / и какъв глас само!/ Даниела Пенева, пяха и на Международния младежки фестивал “Жреци на музите” в община Царево. Журналистът, филолог, интелектуалец, и съвсем не на последно място, зам.-главен редактор на в-к “Аз Буки”, покори сърцата на младите жреци на музите не само с глас, а и с магията на изящното слово, толкова чувствено и търсещо духа, колкото само влюбения в музиката и поезията може да поиска. Спасов и Пенева изпяха “Свободата”, “Душата и тялото”, “Смъртта на морето” и други емблематични парчета, които звучаха особено внушително под звездното созополско небе, а слушателите, някои от които за първи път чуваха подобен тип музика, успяха да усетят поезията и словото, вплетени в едно с вълшебството на плачещата цигулка на Даниела.
25.08.2009
Катастрофа край Царево
На 24.08.т.г. около 14.30 ч. на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Георги Кондолов» в Царево възниква пътен инцидент между : л.а. «Пежо 106», с бургаска регистрация, управляван от 25 год. Ж.М. от Царево и л.а. «Фолксваген Голф», без застраховка «Гражданска отговорност», управляван от 28 год. Д.Г. от Царево. При направената справка е установено, че управлявания от Д.Г. автомобил е с поставени регистрационни табели, отговарящи на друг л.а. - а именно «Алфа Ромео 33», собственост на 23 годишен мъж от Царево. Причини за ПТП : водачът на л.а. «Пежо» навлиза в кръстовището и не пропуска движещия се по път с предимство л.а. «Фолксваген Голф». За изясняване на случая л.а. «Фолксваген Голф», с поставените чужди регистрационни табели е иззет за извършване на необходимите следствено-процесуални действия. По случая е образувно досъдебно производство.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |