В новините
 
19.03.2024 08:09
Търсене
 
 
14.05.2010
Спасовден в Бургас бе посрещнат с „Пъстра трапеза”
Бургас стана домакин на фестивалът „Пъстра трапеза на гости в моя град”, който се провежда за първи път тук. Събитието съвпадна и със Спасовден, който е професионален празник на хлебопроизводителите и сладкарите. По традиция всяка година на площад „Тройката” се провежда изложение на хлебопроизводители и сладкари от целия регион, но този път Бургас се превърна в кулинарна арена и обхвана всички сфери на гастрономията. От името на Община Бургас, фестивала откри Стефан Дубаров – директор на Териториална Дирекция „Приморие” и Павлин Петров – председател на асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Официални гости на събитието, а впоследствие и журиращи в конкурсната програма бяха Димитър Людиев – председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Костантин Луков – зам. председател на ОбС Бургас и инж. Янка Маркова – технолог в Община Бургас. Фестивалът е единствен по рода си в България и включва в себе си богата фолклорна програма, конкурс за рисунка на кулинарна тематика и кулинарна изложба, на която всеки заявил участие, може да покаже готварските си умения.
18.01.2010
Дирекция Образование и демографски въпроси, Община Бургас
На 14.01.2010 г. в ОУ”Хр.Ботев”-кв.Победа се проведе открит урок по български език и литература в ІІІ”а” клас с преподавател Виолета Павлова на тема”Членуване на съществителните имена в българския език”-Упражнение. Присъстваха г-жа Златина Дукова-зам.областен управител-Област Бургас, представители на Община Бургас, РИО-Бургас, РДВР-Бургас, Дирекция”Социално подпомагане”, Дирекция”Закрила на детето” и др. Децата демонстрираха завидни знания по български език, справиха се със поставените задачи и работиха в дух на разбирателство, толерантност и взаимопомощ. Всички присъстващи бяха поздравени от децата от СИП”Ромски фолклор” при училището. След приключване на урока гостите бяха поканени да участват в дискусия по проблемите на ограмотяването и обхващането на децата в училищна възраст, застрашени от отпадане.
27.11.2009
Коледният сезон в Бургас Плаза Мол започва с Деси Слава
Звездният Коледен сезон в Бургас Плаза Мол започва на 28 ноември (събота), когато поп-фолк дивата Деси Слава ще запали светлините на 8-метровата Коледна елха. Чаровната певица ще постави началото на многобройните Коледни изненади, подготвени от търговския център като поздрави всички посетители с едночасов концерт, започващ в 18.30 часа. В периода 28 ноември - 5 декември в Бургас Плаза ще бъде организирана Коледна томбола. Всеки посетител ще може да участва като напише името и координатите си върху касова бележка от покупка в мола и я пусне в една от Коледните урни. На 5 декември в 16.00 часа Дядо Коледа ще изтегли имената на късметлиите от томболата. Всеки от тях ще получи по една от над 100-те прекрасни награди, осигурени от търговските вериги в Бургас Плаза Мол - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Product, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra.
09.11.2009
Разкрити престъпления
На 08.11.т.г. около 11.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за възникнал инцидент с хладно оръжие на ул. «Индже войвода» № 27 в кв. «Победа» - установено е, че в дома на посочения адрес по време на инцидента са се намирали : 60 годишната Т.Ж., обитаваща жилището и 55 годишната А.Ч. В дома на Т.Ж. е влязъл 37 год. А.Ч., който държал ножове. С тях започнал да нанася удари в областта на главата на 55 годишната жена, след което избягал. При опита си да отблъсне нападателя Т.Ж. също получила порезна рана на лявата ръка. А.Ч. е настанена за лечение в МБАЛ Бургас, като според медиците са й нанесени седем порезни рани в областта на главата, три от които в окосмената част и четири в областта на лицето. Нанесените са й и две порезни рани в лява и дясна ръка. Раните са обработени, а потърпевшата е освободена за домашно лечение. Избягвайки от дома на ул. «Индже войвода» № 27, 37 годишния А.Ч., държейки ножове в ръцете си, се е оттеглил в посока ул. «Зора», като пред дом №6 в гръб е нанесъл удар на 60 годишната З.А., а след като тя се обърнала и няколко удара с нож в областта на лицето, които й причинили порезни рани. Наблизо намиращ се мъж се намесил в нападението и това принудило А.Ч. да побягне в посока ул. «Индустриална», изоставяйки на второто местопроизшествие единия от ножовете. А.Ч. е задържан от полицейски автопатрул, като малко преди задържането нападателят е успял, чрез натиск в земята, да счупи острието на втория нож. Причините за нападенията са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас. А.Ч. е задържан за срок от едно денонощие.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |