В новините
 
28.03.2024 15:02
Туризъм
 
 
26.09.2010
Семинар в странджанското село Бръшлян, за утвръждаване на марката Странджа
На 27 и 28 септември 2010 г. в странджанското село Бръшлян, Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекцията на природен парк „Странджа” организира семинар на тема: „Устойчиво местно развитие и развитие на Регионална марка „Странджа”. Интересът от страна на местните хора е много голям – в семинара ще вземат участие над 50 човека от 15 населени места в природен парк „Странджа – това са предимно собственици на къщи за гости, сертифицирани с регионалната марка „Странджа”, туристически водачи, производители на манов мед и други местни предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси. Основен лектор ще е г-н Бьорн Арне Нес от норвежкия Директорат за управление на природата, партньор на БФБ в реализирането на Проекта. Лектори ще бъдат още представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, юристи, експерти в областта на екологията и устойчивото развитие.
13.09.2009
Посещение на представители от Регион Абруцо /Италия/ в Община Малко Търново
На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на междуобщинското и междурегионално сътрудничество. Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо. На базата на общите тематични интереси партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области. Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г. Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |