В новините
 
25.04.2024 18:54
Търсене
 
 
14.12.2010
Новият избирателен кодекс Централизация и потискане на Демокрацията.
За пореден път, правителство нарушава принципите и предизборните обещания, с които е получило доверието на Суверена на нашата държава – народа. Преди година и половина сегашните управляващи убеждаваха всички нас в ценностите на децентрализацията, („Гарантирано от ГЕРБ”), но както често се случва в последно време гаранцията не е това което очакваш, а винаги има малка скрита уловка, написана с малки буквички в някое ъгълче на страницата. Сякаш привикнахме да ни бъдат намалявани периодично гражданските права, да ни ограничават свободата и да ни отнемат правото на представителна демокрация, без да кажем нищо, без да се възпротивим. Продължаваме да даваме възможност да се прокарва тенденцията и опитите тотално да бъде обхваната цялата държава от една партия и да се ограничи, както участието на по-малките политически формирования, така и на гражданското общество в управлението на страната и в защита на интересите на общността. С кодекса се прави опит да се ограничи правото ни да избираме най-близкия ни управник – нашият кмет. Защото колкото и голяма тежест и обединителна сила да има Народното събрание и колкото голяма представителност да има бащата на нацията Президента, именно кметът е човека от народа, към който може да се обърнеш най-лесно, който може да защитава твоите интереси и на по-високо ниво. Кметът е човека, който решава нашите местни и ежедневни проблеми. Това са проблемите които ни съпътстват най-често и ни засягат най-пряко. Кметът е един от нас. Новият изборен кодекс е просто един стар похват за подмяна на вота и опит за служебна победа на изборите догодина. Кодифицира се желанието на едни управляващи да останат на всяка цена във властта, с цената на всичко.
25.10.2010
Днес е последният концерт в България на рок легендите SCORPIONS
рок величията Scorpions ще разтърсят столичната зала Фестивална по покана на АРТ БГ. Шоуто на Scorpions у нас е включено в голямото им световно турне Get Your Sting and Blackout World Tour 2010/2011, с което немските рок легенди се сбогуват със своите фенове и ще преустановят своята концертна дейност. Грандиозната обиколка на Scorpions, продължаваща цели две години, ще премине през Германия, Швейцария, Франция, САЩ, Канада, Бразилия , Мексико и много други дестинации, към които предстои да бъдат добавяни и нови дати. Прощалният концерт на легендарните музиканти от „Scorpions” ще започне от 19 часа на стадион „Академик-Плиска“, съобщиха организаторите на концерта. Музикантите ще свирят за четвърти и последен път в България, защото сегашното им турне е прощално и след него групата прекратява участията си. Вчера се състоя и пресконференция на музикантите от „Scorpions”. Последният концерт на Scorpions, трябваше да се състои на 9 октомври, но бе отложен за днес заради влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне.
23.06.2009
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва
Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.
27.05.2009
Европейският парламент е място и за защита на националните интереси
На специално организирана среща с представители на политически партии и коалиции, участници в изборите за европейски парламент, президентът на КНСБ в своето изказване изтъкна, че Европейският парламент е място и за защита на националните интереси. Представителството и защитата на тези интереси става и в процеса на гласуване на размера на средствата по европейските фондове, и чрез участието в дебата за бъдещето на европейското финансиране, на приоритетите на структурните и кохезионна политики. В същото време чрез ЕП се осъществява и натискът за по-стриктен контрол на използването на средствата, което пряко ни засяга, поради очевидните допуснати нарушения до сега и което бъдещите български национални парламент и правителство трябва да имат предвид.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |