В новините
 
03.05.2024 18:20
Търсене
 
 
05.08.2009
Земетресение
Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, съобщи Николай Милушев Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, което бе усетено в Североизточна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в Черно море на югоизток от нос Калиакра. В момента се уточнява в каква част от страната е усетено земетресението. Няма нищо изненадващо в това земетресение. Това каза Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. По думите му територията, която е обхванало днешното земетресение е известна сеизмична зона. Последното земетресение с малко по-голяма сила от днешното в този район е било през 1956 г. и е било с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер. От тогава досега периодът е по-спокоен от към земетресения в тази зона, обясни Милошев. Преди това през 1901 г. е имало доста по-силно земетресение с магнитуд около седма степен по скалата на Рихтер. Милошев обясни, че от „Гражданска защита” са им съобщили, че в Камен бряг има няколко паднали комина. За сега няма данни за други последици. Tрусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла. Трусът е регистриран в 10,49 българско време.
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
09.07.2009
Дете обявено за изоставено от собствената му майка
На 08.07.т.г. около 21.15 ч. в Четвърто Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за изоставено дете, открито зад бл. 106 в к-с «Меден Рудник». Бебето - момиченце на около две седмици е отведено от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ Бургас за преглед и евентуално лечение. При проведен разговор с подалия сигнала - К.С., 58 годишен, без постоянен адрес, е получена информация, че бебето е открито в изоставена барака под тролейбусното депо в к-с «Меден Рудник». След няколко часа обаче К.С. признал, че е излъгал и детето не е изоставено, а след предварителен сговор с майка му - 27 годишната Г.М., също без постоянен адрес, са решили да го обявят за изоставено за да бъде поето за грижи от държавата. Констатирано е, че 27 годишната Г.М. има още две деца, които непосредствено след раждането е оставила за отглеждане в социални домове. След разпит в полицията Г.М. е отведена в отдел «Социални грижи», които по компетентност да се намесят за защита правата на детето.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |