В новините
 
28.03.2024 21:42
Търсене
 
 
30.07.2009
Представиха пред медиите идеите за новия Общ устройствен план на Бургас
Новият Общ устройствен план на Бургас предвижда повече зелени, отколкото урбанизирани нови територии. Това е основното, което представя екипът на сдружението, което взе разработването на лелеяната мечта на архитектите преди няколко месеца със скандал. Проектът за новия Общ устройствен план на град Бургас предвижда в новоусвоените територии да има повече зелени, отколкото урбанизирани площи – съответно 18 срещу 17 %, каквото и да значи това. Изпълнението на заложените параметри, каквито и да са те, ще превърне Бургас в един от най-зелените европейски градове, твърдят някои. След пожълтяването от последните избори, това е нормално и е в естествения хода на годишните времена. С изработката на новия ОУП на град Бургас са ангажирани водещи архитекти, геодезисти и други специалисти, което е нормално. казали са, че новият ОУП дава рамка за развитието на града в следващите 25-30 години. Той предвиждал, най-общо казано, отваряне на Бургас към морето и езерата около него, изработване на модерна транспортна схема, включваща обходи на града, създаване на алтернативни възможности за придвижване вътре в него /например велоалеи/, и прочее бла-бла ... Тези приказки вече сме ги чували, но както се казва, дали с плюеш на ръцете или някой ти плюе в устата - резултатът е обикновено един и същ, важно е шум да става.
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
25.06.2009
Бургас - ОДОБРЕН ИНОВАТИВЕH ПРОЕКТ ЗА ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР В БЪЛГАРИЯ
Проектиран от GMW Architects, проекта е първият ‘открит’ мол в страната, както и първият български лайфстайл център. Мекият крайморски климат на Бургас стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица. Този тип търговски центрове са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени’ молове. Друго съществено предимство е техния лайфстайл фокус – голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги. Пешеходните алеи са място където бургазлии могат да се насладят на топлото черноморското слънце и бриз. Предвидени са навеси които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан, Франция.
13.05.2009
Вратите на Ирак са отворени за българските фирми
Ръководството на БСК прие на 12 май 2009 г., иракска делегация, която е на посещение у нас в периода 11-14 май т.г. по покана на българския министър на финансите Пламен Орешарски. В състава на делегацията участват: г-н Азис Хасан Абтан - съветник на иракския министър-председател и на министъра на финансите, г-н Абдула Албандар – директор на Инвестиционната дирекция към Министерството на финансите на Ирак, и г-н Хюсеин Ал-Юзри - президент на най-голямата иракска търговска банка. От страна на БСК в срещата участваха Божидар Данев – председател, Георги Шиваров - зам.-председател, Камен Колев – зам.-председател, Петър Денев – главен секретар, и Веселин Илиев – главен директор „Международно икономическо сътрудничество”. В разговора с иракската делегация се включиха и български бизнесмени, инвестирали в Ирак.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |