В новините
 
03.05.2024 04:40
Търсене
 
 
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
13.08.2010
Балъков: „Левски” е абсолютен фаворит срещу нас
Това заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас” на традиционната си пресконференция преди официалните мачове от сезона. В 3-тия кръг на „А” група „акулите” приемат „сините” на стадион „Лазур” на 15 август /неделя/ от 21 ч. „Левски” е хита на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство. В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим. Ако иска да ни бие, „Левски” ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да бием. „Сините” може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха отбор. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА. Така че на „Левски” няма да им е лесно в Бургас.
18.01.2010
Дирекция Образование и демографски въпроси, Община Бургас
На 14.01.2010 г. в ОУ”Хр.Ботев”-кв.Победа се проведе открит урок по български език и литература в ІІІ”а” клас с преподавател Виолета Павлова на тема”Членуване на съществителните имена в българския език”-Упражнение. Присъстваха г-жа Златина Дукова-зам.областен управител-Област Бургас, представители на Община Бургас, РИО-Бургас, РДВР-Бургас, Дирекция”Социално подпомагане”, Дирекция”Закрила на детето” и др. Децата демонстрираха завидни знания по български език, справиха се със поставените задачи и работиха в дух на разбирателство, толерантност и взаимопомощ. Всички присъстващи бяха поздравени от децата от СИП”Ромски фолклор” при училището. След приключване на урока гостите бяха поканени да участват в дискусия по проблемите на ограмотяването и обхващането на децата в училищна възраст, застрашени от отпадане.
17.12.2009
Покритието на "Гражданска отговорност" остава около критичните 80%
Още през 2006 г. България е настоявала пред ЕС да се промени методологията за изчисляване на покритието по "Гражданска отговорност", става ясно от доклад на бившия финансов министър Пламен Орешарски, разсекретен преди няколко дни. През февруари 2006 г. у нас са пристигнали представители на Европейската комисия, за да проверят мерките, които се вземат за повишавана на обхвата. При всички срещи е било подчертавано желанието той да се смята на база пътни произшествия, причинени от незастраховани автомобили. Това обаче не е прието и досега изчисляването се прави според отчетените застраховки към общия брой регистрирани автомобили. Според доклада само 3.9% от катастрофиралите през 2005 г. автомобили не са имали застраховка, докато общият процент нередовни коли спрямо регистрираните е бил около 30-40%.
16.12.2009
Представители на „Демократичния съюз на жените – Бургас”, квартет „Китен”, сестри Ирина и Златка Ставреви, Костадин Михайлов – най-малкия нестинар гостуваха на Генералното консулство на България в гр.Солун и центъра на ЮНЕСКО за Балканите.
Представители на „Демократичния съюз на жените – Бургас”, квартет „Китен”, сестри Ирина и Златка Ставреви, Костадин Михайлов – най-малкия нестинар гостуваха на Генералното консулство на България в гр.Солун и центъра на ЮНЕСКО за Балканите. Г-жа Кети Зизикоста президент на Асоциацията на жените от Югоизточна Европа към ЮНЕСКО информира ръководството на Демократичния съюз на жените – Бургас за откриване на школа за таланти и обяви, че първия приет участник вече е Костадин Михайлов. Петко Арнаудов кмет на община Царево и д-р Ягода Арнаудова също присъстваха. Интереса на дамите от ЮНЕСКО към нестинарството бе подчертано голям, което подсказа и идеята за бъдещо посещение. Специални поздрави получиха домакините чрез квартет „Китен” и от г-жа Лиляна Димова – кмет на община Приморско. Предстои покана от г-жа Кети Зизикоста за посещение на кметове от областта подпомагали активно „Демократичния съюз на жените – Бургас” за работата им по проблемите на жените, децата и семейството и за засилване на културния обмен между страните участнички в Асоциацията на жените от Югоизточна Европа към Юнеско. Новогодишни послания получиха в Солун и от Общинския съвет на гр.Несебър един от първите градове обявени от ЮНЕСКО за уникално историчесто наследство.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |