В новините
 
03.05.2024 01:44
Търсене
 
 
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
09.11.2009
Разкрити престъпления
На 08.11.т.г. около 11.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за възникнал инцидент с хладно оръжие на ул. «Индже войвода» № 27 в кв. «Победа» - установено е, че в дома на посочения адрес по време на инцидента са се намирали : 60 годишната Т.Ж., обитаваща жилището и 55 годишната А.Ч. В дома на Т.Ж. е влязъл 37 год. А.Ч., който държал ножове. С тях започнал да нанася удари в областта на главата на 55 годишната жена, след което избягал. При опита си да отблъсне нападателя Т.Ж. също получила порезна рана на лявата ръка. А.Ч. е настанена за лечение в МБАЛ Бургас, като според медиците са й нанесени седем порезни рани в областта на главата, три от които в окосмената част и четири в областта на лицето. Нанесените са й и две порезни рани в лява и дясна ръка. Раните са обработени, а потърпевшата е освободена за домашно лечение. Избягвайки от дома на ул. «Индже войвода» № 27, 37 годишния А.Ч., държейки ножове в ръцете си, се е оттеглил в посока ул. «Зора», като пред дом №6 в гръб е нанесъл удар на 60 годишната З.А., а след като тя се обърнала и няколко удара с нож в областта на лицето, които й причинили порезни рани. Наблизо намиращ се мъж се намесил в нападението и това принудило А.Ч. да побягне в посока ул. «Индустриална», изоставяйки на второто местопроизшествие единия от ножовете. А.Ч. е задържан от полицейски автопатрул, като малко преди задържането нападателят е успял, чрез натиск в земята, да счупи острието на втория нож. Причините за нападенията са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас. А.Ч. е задържан за срок от едно денонощие.
08.11.2009
„Скандално съдийство опорочи дербито между „Черноморец - Бургас” и „Литекс”
Скандално съдийство на Станислав Тодоров от Шумен беляза загубата на „Черноморец - Бургас” от „Литекс” с 1:2 в дербито на 12-ия кръг от първенството в „А” група на стадион „Лазур”. Домакините завършиха мача с двама души по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Цветомир Цонков в 83-ата минута, а малко по-късно беше изгонен директно и капитанът Траян Дянков. Санкцията за Дянков беше наложена по сигнал на страничния съдия Цанко Симеонов извън игровата ситуация, което породи доста разгорещени спорове и възпламени страстите по трибуните. В общата си наказателна равносметка Тодоров включи 6 жълтги и 2 червени картона за „Черноморец” и 2 жълти картона за „Литекс”. Цифри, които са достатъчно показателни сами по себе си...
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
12.10.2009
Половината публични дружества са заплашени от сваляне от борсата
Новата година е добра причина да започнеш на чисто. Може да се оттървеш от вреден навик или просто да промениш нещо. С началото на следващата година Българската фондова борса (БФБ) е решила да направи нещо подобно. Тогава над 200 публични компании (при общо около 400) може да се окажат негодни за търговия на регулиран пазар заради новите борсови правила, които влязоха в сила от 1 октомври. Застрашените дружества имат по-малко от три месеца гратисен период, в който, ако не отговорят на определени критерии за ликвидност, ще бъдат делиствани. За този период с книжата им трябва да има оборот от поне 4 хил. лв. на месец и средномесечно по 5 сделки. Ако не отговарят на критериите, могат да сключат договор с инвестиционен посредник, който да е маркет-мейкър и да осигурява ликвидност на акциите. В средата на годината дружествата вече получиха една отсрочка от три месеца по предложение на борсата. Оттам обаче коментираха, че сроковете сега няма да се променят.
13.09.2009
Селски номера завършват трагично
На 11.09.т.г. около 06.00 ч. на пътя с. Изворище - с. Миролюбово, вероятно поради движение с несъобразена скорост в остър ляв завой, самостоятелно катастрофира, л.а. «Рено меган сценик», с бургаска регистрация, управляван от 35 год. О.Г. от с. Рудник. От ПТП в МБАЛ - Бургас е починал водачът на автомобила, който е получил политравматични наранявания. От ПТП са ранени : пътника от предната дясна седалка - А.М., 30 годишен от с. Бата / настанен в МБАЛ Бургас с диагноза «контузио капидис», без опасност за живота/, пътничката пътувала на задната седалка от дясно - Ф.Т., 28 годишна от с. Рудник / получила контузио капитис, настанена в МБАЛ - Бургас, без опасност за живота/ и пътничката пътувала на задната седалка от ляво - С.К., 27 годишна от с. Рудник /получила контузия в областта на главата и дясното рамо, обработена в МБАЛ - Бургас и освободена за домашно лечение/.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |