В новините
 
29.03.2024 12:12
Търсене
 
 
12.11.2009
Публичен дебат за влиянието на антените на мобилните оператори върху здравето ще бъде проведен в Бургас
Във връзка с многобройните сигнали и жалби от граждани относно разположението на антените на мобилните оператори и влиянието, което те имат върху здравето на хората, кметът на Бургас Димитър Николов и омбудсманът на града Таньо Атанасов организират публична дискусия с участието на представители на Българската академията на науките, Националния център по опазване на общественото здраве, Комисията за регулиране на съобщенията, университет „Проф. д-р Асен Златаров”, неправителствени организации, представители на мобилните операторите и граждани. Срещата ще се състои на 13 ноември /петък/ от 14.00 до 17.30 ч. в зала „Компас” на Интерхотел „България”. Целта на публичния дебат е да бъде внесена яснота по силно наболелия за обществеността въпрос - имат ли вредно въздействие електромагнитните полета от антените върху здравето на населението.
08.11.2009
„Скандално съдийство опорочи дербито между „Черноморец - Бургас” и „Литекс”
Скандално съдийство на Станислав Тодоров от Шумен беляза загубата на „Черноморец - Бургас” от „Литекс” с 1:2 в дербито на 12-ия кръг от първенството в „А” група на стадион „Лазур”. Домакините завършиха мача с двама души по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Цветомир Цонков в 83-ата минута, а малко по-късно беше изгонен директно и капитанът Траян Дянков. Санкцията за Дянков беше наложена по сигнал на страничния съдия Цанко Симеонов извън игровата ситуация, което породи доста разгорещени спорове и възпламени страстите по трибуните. В общата си наказателна равносметка Тодоров включи 6 жълтги и 2 червени картона за „Черноморец” и 2 жълти картона за „Литекс”. Цифри, които са достатъчно показателни сами по себе си...
27.10.2009
Законодателни промени гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите
Един от главните акценти на проведената от Ръководството на МВР работна среща с Директорите на Главни и Областни дирекции е предлаганите от МВР промени в НК и НПК в случаите на посегателство над полицаи, съобщи Директорът на ОДМВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров. По думите му законодателните промени в тази насока ще гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите. Предвидено е в НПК да отпадне възможността за съкратен съдебен процес срещу лица, извършили престъпление спрямо полицай, съдия, следовател, прокурор или съдебен заседател. Сред предложенията са и : посегателството срещу служител на реда да не може да се заменя с административно наказание - глоба от 500 лв. /както е по сега действащия закон /, а нанасянето на телесна повреда на полицейски служител, която представлява опасен рецидив, да се наказва със затвор от 10 до 15 години. В момента законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.
22.10.2009
Черноморец - Поморие елиминира Ботев - Криводол с гол в последната минута от дузпа
Отборът на Черноморец - Поморие” елиминира „Ботев” /Криводол/ в турнира за купата на България „Форд Мото Пфое” след изстрадана победа с 1:0 с гол от дузпа в 120-ата минута. Мачът от първия кръг на надпреварата беше наблюдаван 200 зрители на стадионът в градчето на 20 км от Бургас. 90 минути не стигнаха на втородивизионните съперници да си отбележат гол и спорът беше разрешен в сетния миг. В последната минута на второто продължение от 15 минути Галин Димов беше повален в наказателното поле и Любомир Божинов стреля безпогрешно от бялата точка. След последния сигнал гостите се нахвърлиха върху главния съдия Христо Христов /СтЗ/, но охранителите и служебните лица го спасиха от саморазправа. Футболистите на „Ботев” пробваха да си излеят гнева и върху униформените пазители на реда, ала бяха озаптени навреме.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
07.10.2009
Посрадали пешеходци в катастрофи
На 06.10.т.г. около 14.40 ч. на кръстовището на бургаските улици «Адам Мицкевич» и «Демокрация», поради неспазване на предимство възниква пътен инцидент между : л.а. «Ауди А-4», с бургаска регистрация, управляван от 29 год. М.К. от Бургас и пешеходката - С.В., 74 годишна от Бургас. От ПТП пешеходката е пострадала леко, като е получила натъртване на лявото бедро. Причини : неспазване на предимството на пешеходката от страна на водачът на автомобила. На 06.10.т.г. около 14.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Сан Стефано» и «Стефан Стамболов», л.а. «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 18 год. Г.Д. от Бургас, движещ се правомерно на зелен светофарен сигнал, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец - Л.П., 62 годишен от Бургас, който е побучил леки натъртвания на левия крак.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |