В новините
 
19.03.2024 06:10
АТАКА
 
 
10.12.2010
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България
Даже циганката с метлата от „Титан“ взема 500 лв. заплата и 100 лв. за храна текст към снимка: Зам.кметът по екологията Атанаска Николова опитва да убеди Владимир Павлов (до прозореца), че няма нужда да се кахъри откъде ще дойдат 15,5 млн.лв., за да ги налее общината на „Титан“ Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет. Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
06.10.2010
15 минутна почивка за дебатите в Народното събрание след словото на Волен Сидеров за тракийци
Представители на ВМРО и телевизия СКАТ вчера се разгневиха на бургаските депутати, защото не се явиха на среща по темата „Защо е важно да подкрепим референдум против членството на Турция в ЕС”. Форумът бе обявен за 11 часа вчера в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас. На него по предварителна програма трябваше да присъстват както граждани, така и народни представители от всички политически сили, които са били поканени, за да дискутират темата за допитването до народа. Никой от бургаските избраници обаче не се яви в залата, а срещата за малко да се провали напълно, тъй като стана ясно, че предния ден неизвестно лице се е опитало да я саботира. Лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и водачът на „Независимите” в Общинския съвет в Бургас Валентин Касабов бяха посрещнати в залата с новината, че в неделя в хотела се обадил женски глас, който заявил, че събитието се отменя за вторник от 10,30 часа. След кратка суматоха все пак представителите на ВМРО и СКАТ дадоха пресконференция за медиите, като нарекоха объркването „опит за провокация”.
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
19.06.2009
Атака срещу ГЕРБ? Основният публичен сблъсък в Бургаския многомандатен район ще бъде между първите петима в листите на двете партии
Без да подценяваме подготовката на ДПС за решаващия вот на 5 юли, тук на повърхността излиза само битката между националистите и представителите на Бойко Борисов. Те вече излязоха пред медиите, докато хората на Доган стоят в сянка в очакване на решаващия ден и едва ли ще дръзнат да дават пресконференции. Още повече, че с отпадането на Несрин Узун и Фатме Илияз новите попълнения на Доган могат да имат сериозни неприятности, ако им бъдат задавани въпроси. Вече се носи мълвата, че Узун и Илияз са били елиминирани заради дълбоки различия с Доган по усвояването на пари от важен инфраструктурен обект на наша територия. Срещу тях самите обаче вътрешните им врагове също имали компромати. Засега се пазело крехко равновесие, което трябвало да се задържи без резки движения между двата лагера. Само мажоритарният им кандидат Йордан Цонев се е заредил като за война и води истинска кампания да стане първи сред личностите, за да докаже на Доган, че Бургас го обича.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |