В новините
 
13.05.2024 03:04
Търсене
 
 
16.09.2010
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи
Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.
30.08.2010
Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж
Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.
26.08.2010
Световният фолклор отново е в Бургас
С пъстроцветно дефиле на 11 фолклорни състава от 10 държави по централните бургаски улици, бе открито 38-мото издание на Международния фолклорен фестивал. За първи път в 45-годишната история на фестивала зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева издигна официално неговото знаме на сцената в Летния театър. Самият флаг беше внесен през централния вход на театъра под аплодисментите на пубиката. Силно аплодирани бяха и гостите от фолклорен ансамбъл „Тракия Пловдив”, които доказаха, че съвсем заслужено получават наградата „Нестинарка” - за цялостен принос в развитието и популяризирането на българския танцов и песенен фолклор в страната и чужбина. В следващите дни на фестивала жителите и гостите на Бургас могат да се насладят на песните и танците на фолклорни състави от Башкортостан, Босна и Херцеговина, Грузия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Турция и Япония, както в Летния театър от 20.00 ч., така и на откритата сцена пред Общината от 19.00 ч.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
13.08.2010
Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море
Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата. Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента. Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери. Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
06.01.2010
Св. Богоявление (Йордановден) - 06.01.2009
На този ден празнуват – Йордан, Йорданка, Данчо, Данка, Боголюб, Боголюба, Божан, Божана, Дана, Боян, Богдан, Богдана На този ден според библейската легенда е покръстен Исус Христос във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето “се отваря” и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: “Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение”. Оттук и названието на празника Богоявление. На този ден се извършва освещаване на водата. След службата в църквата свещеникът хвърля кръст във водата, а ергени го изваждат. Вярва се, че този, който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив. Той обикаля с кръста селото, а всички го даряват. Има поверие, че ако хвърленият във водата кръст замръзне, годината ще бъде здрава и плодовита. С Йордановден е свързано поверието, че в нощта срещу празника небето се отваря и който в този момент си поиска нещо, то ще се изпълни.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |