В новините
 
24.04.2024 09:59
Търсене
 
 
20.01.2010
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на пресконференция, в която взеха участие и неговите заместници, той го определи като недостатъчен, но амбициозен. Акцент ще бъде инфраструктурата, ремонтите в училищата и детските градини, както и мащабни строителни дейности по ключови улици в централна градска част. „Давам си сметка, че ремонтите, които започват през 2010 г. ще създадат много неудобства на гражданите. Това, което трябваше да бъде направено преди 20 години, започваме да правим сега. Надявам се хората да разберат, че повече нямаме време за никакво отлагане – Бургас се задъхва – улиците отдавна не отговарят на огромното строителство през годините и увеличения трафик. Въпреки очакваното недоволство – ще действаме смело. Другото означава да не предприемаме нищо, „скривайки се” зад кризата”, заяви на пресконференцията Николов.
13.11.2009
Разкрити престъпления
На 12.11.2009 г. в 8.45 ч в оперативната дежурна част на Пето РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило опит за кражба от магазин в кв. “Изгрев” и нанесло материални щети на обекта. Охранителите на магазина се опитали да го заловят и произвели изстрели с пистолет във въздуха, но извършителят избягал. По случая е образувано досъдебно производство и след проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от Пето РУ МВР са заловили извършителя на деянието – Н.И. (32) от Бургас. Работата по случая продължава. На 12.11.2009 г. около 14.00 ч при акция на криминалисти от РУ МВР – Средец, в частен дом на ул. “Военни блокове” в града са намерени и иззети пликове с около 15 грама суха зелена растителна маса и семена (които при полевия наркотест са реагирали на канабис), както и кутия с около 200 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Обитаващият жилището Т.Д. на 19 г. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от НК. На 12.11.2009 г. в 18.30 ч криминалисти от Първо РУ МВР – Бургас са спрели за проверка лек автомобил “Пежо”. От управлявалия автомобила В.Й. (19) от Бургас е иззет полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. При извършения полеви наркотест, съдържанието на плика е реагирало на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. На 12.09.2009г. в Бургас на паркинга на търговски комплекс е извършена кражба на златни накити и сумата от 600 лв. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия е документирано, че кражбата е извършена от Г.К. (35) от София. Същият е привлечен в качеството на обвиняем. Работата по случая продължава.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |