В новините
 
19.03.2024 10:07
Търсене
 
 
10.12.2010
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България
Даже циганката с метлата от „Титан“ взема 500 лв. заплата и 100 лв. за храна текст към снимка: Зам.кметът по екологията Атанаска Николова опитва да убеди Владимир Павлов (до прозореца), че няма нужда да се кахъри откъде ще дойдат 15,5 млн.лв., за да ги налее общината на „Титан“ Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет. Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
24.11.2010
Старт на автоматистрала Хемус
Изменение и допълнение на решение по ОВОС на министъра на околната среда и водите № 166-14/1996 г. , разгледа днес Висшият експертен екологичен съвет към Миниситреството на околната среда и водите, с което бе одобрена реализацията на проекта АМ “Хемус” от км 0+000 до км 8+500, включително прилежащите пътни възли и отклонения. Заседанието беше ръководено от председателя на съвета – зам.-министър Евдокия Манева, в разискванията от страна на неправителствения сектор участваха проф. д-р Мария Златева, председател на Федерация „Интереко 21” и Дончо Иванов – председател на гражданско сдружение „Хармония” и Коалиция за устойчиво развитие. Възложител на инвестиционното предложение е Агенция „Пътна инфраструктура”, до момента частично са извършени строителни работи по насипите, почистване на хумуса, полагане на пътната основа и малките съоръжения.
20.08.2010
БДЗП очаква над 130 млади хора да се включат в тазгодишната природозащитна бригада на Атанасовско езеро
Над 130 млади хора от цялата страна и чужбина са заявили желание за участие в младежка природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2010” организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Желаещите да посетят едно от най-известните Бургаски езера са предимно студенти по Екология и Биология от различни университети в страната. Тази година най-много сред тях са учащите се в Софийския университет, Лесотехническия университет – София и Института по ветеринарна медицина в град Стара Загора. Интерес към опазването на природата и по-специално на птичето богатство на Атанасовско езеро проявяват и студенти от Медицинския университет в град София, както и от Американския колеж. Двама доброволци от Корпуса на мира, които в момента живеят в град Чипровци и село Антоново също ще се присъединят към природозащитната бригада, както и обучаващите се в природозащитен център “Пода” младежи от Германия.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |