В новините
 
19.03.2024 14:17
Новини от Созопол
 
 
02.09.2010
Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол
Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.
13.08.2010
Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море
Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата. Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента. Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери. Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |